Komputeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Akadémiaújtelep

Megosztás

Komputeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Akadémiaújtelep

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Akadémiaújtelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és használt autó állapotfelmérés Akadémiaújtelep

Cégünk speciálisan a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Akadémiaújtelep

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– benzines autó nem indul
– porlasztócsúcs hiba jele Akadémiaújtelep
– fiat stilo főtengely jeladó hiba Akadémiaújtelep
– fojtószelep potméter hiba tünetei Akadémiaújtelep
Suzuki SX4 2006 katalizátor hiba Akadémiaújtelep
– Suzuki Swift üzemanyag szivattyú hiba
– támcsapágy hiba Akadémiaújtelep
– turbo hiba füst Akadémiaújtelep
– egr szelep hiba rángatás Akadémiaújtelep
– nem lehet sebességbe rakni
– sokat eszik az autóm
– ESP menetstabilizátor hiba
– kipörgésgátló nem működik Akadémiaújtelep
– autó akkumulátor élettartam Akadémiaújtelep
– holtponti jeladó hibajelenség Akadémiaújtelep
– fényszóró kontakt hiba Akadémiaújtelep
– lambdaszonda hiba kiszűrése
– hideg motornál is bekapcsol a ventilátorleállítás után megy a ventilátor
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– BMW valós km kiolvasás
– hengerfej tömítés olajszivárgás
– légzsák hibakód törlés

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges információkat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Akadémiaújtelep
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott paramétereket, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést regisztrál a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Akadémiaújtelep

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó átvizsgálás autópiacon Akadémiaújtelep

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Akadémiaújtelep vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Akadémiaújtelep

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Akadémiaújtelep körzetében?

A gépjármű átfogó állapotának megállapítása Akadémiaújtelep területén

A kocsi külső átnézése: a jármű átnézésével felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: például biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Akadémiaújtelep

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki érték is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán befolyásolják az autó üzemeltetésének ráfordítását, de egyértelműen érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó átvizsgálás ára Akadémiaújtelep

A jármű ellenőrzésének összege azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átvizsgálás díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Akadémiaújtelep

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell kiállítanunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott felmérés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Mindegyik hiba detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások jöttek létre a jármű élettartama során.

autó gyújtásdiagnosztika Akadémiaújtelep

Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legféltettebb eleme, ezt a vizsgálatot okvetlenül okos dolog végrehajtani!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve az ellenőrzött jármű esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Próbakör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Tesztkörrel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a kocsi különféle részeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung elhasználtsága
autó állapotfelmérése Akadémiaújtelep

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Akadémiaújtelep körzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Akadémiaújtelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére