Komputeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Ferihegy

Megosztás

Komputeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Ferihegy

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Ferihegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és gépjármű állapotfelmérés Ferihegy

Vállalkozásunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Ferihegy

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– csak tolásra indul az autó
– porlasztócsúcs hiba jele
– bmw főtengely jeladó hiba
– opel astra g elektromos gázpedál hiba Ferihegy
– lambda szonda hiba Ferihegy
– Suzuki Swift pcv szelep hiba Ferihegy
– autó főtengely szimering hiba jelei
– fütyül a turbó
– kipufogó szelep hiba Ferihegy
– kuplung csereperiódus
– mikor fogyaszt a legkevesebbet az autó Ferihegy
– ABS jeladó tesztelése Ferihegy
– kipörgésgátló nem működik
– honnan tudom hogy rossz a generátor Ferihegy
– nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei
– fényszóró hibák
– katalizátor zörgés Ferihegy
– hideg motornál is bekapcsol a ventilátorleállítás után megy a ventilátor
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– hengerfej tömítés olajszivárgás
légzsák visszajelző villog

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Ferihegy
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába tárolják a naplózott információkat, aktuális és historikus események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben nem tolerálható eltérést észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is feldolgozható hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Ferihegy

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Ferihegy vonzáskörzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Ferihegy

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Ferihegy környékén?

A gépjármű átfogó állapotának ellenőrzése Ferihegy körzetében

Autó ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével felfedhetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

A gépkocsi ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Ferihegy

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai paraméter is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a gépjármű fenntartásának ráfordítását, de egyértelműen érdemes számolni velük az autóvétel szempontjából.

A jármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használt kocsi ellenőrzés költsége Ferihegy

Az adott gépjármű ellenőrzésének ára attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. A vizsgálat árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Ferihegy

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy mennyire részletezett elemzést kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Valamennyi gond észlelhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak szakműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki a jármű élettartama során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Ferihegy

Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legdrágább berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legdrágább komponense, ezt az ellenőrzést mindenképpen tanácsos megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Próbamenettel feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a kocsi különböző elemeiből
  • Az autó menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó ellenőrzése nyaralás előtt Ferihegy

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával Ferihegy övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Ferihegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére