Komputeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Pálvölgy

Megosztás

Komputeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Pálvölgy

Számítógépes autódiagnosztika Pálvölgy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Pálvölgy

Javítóbázisunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra valamint autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Pálvölgy

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges adatokat. A kapott adatok analízisét egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Pálvölgy
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott információkat, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése. Ha nem tolerálható különbséget észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok alakjában.

A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája révén jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Pálvölgy

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Pálvölgy övezetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Pálvölgy

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Pálvölgy vonzáskörzetében?

Az autó átfogó állapotának ellenőrzése Pálvölgy régiójában

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Pálvölgy

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki paraméter is kiolvasható, pl. ECU, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok több év távlatában határozzák meg a jármű működtetésének költségeit, viszont feltétlenül érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használt kocsi átvizsgálás költsége Pálvölgy

Az autó átnézésének összege azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az ellenőrzés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

használt autó állapotfelmérés ár Pálvölgy

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, szakszervizben végzett felmérés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Minden gond megállapítható a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki a jármű élettartama alatt.

fékhatás vizsgálat Pálvölgy

Milyen műszereket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb műszer, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb eleme, ezt a vizsgálatot minden körülmények között érdemes megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztkörrel feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a jármű különböző részeiből
  • A jármű menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A tengelykapcsoló státusza
autó felkészítése műszaki vizsgára Pálvölgy

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átnézésével Pálvölgy vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Pálvölgy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére