Komputeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Pestszentimre

Megosztás

Komputeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Pestszentimre

Számítógépes autódiagnosztika Pestszentimre területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és gépjármű állapotfelmérés Pestszentimre

Szakműhelyünk speciálisan a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mitől megy tönkre a főtengely jeladó?

Mitől megy tönkre a főtengely jeladó

Sokszor nem a jeladó hibásodik meg, hanem a helyzetérzékelő vevője. A tönkre menés oka lehet a mágnes “elfáradása”, a jeltovábbító kábel szakadása vagy zárlatossá válása.

Előfordulhat, hogy a vezérlő elektronikai hibásodott meg, amit egy diagnosztikával be lehet határolni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Pestszentimre

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– csak tolásra indul az autó
– üzemanyag-nyomás hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
lambdaszonda hiba kiszűrése
– gyújtásvezérlő elektronika hiba Pestszentimre
– autó testkábel hiba Pestszentimre
– 1.6 hdi turbó hiba
– kuplung felengedésekor rángat
– lent fog a kuplung
– alapjárat felpörög
ABS vezérlő hibák Pestszentimre
– kipörgésgátló világít Pestszentimre
– mi meríti az akkumulátort
– gyújtótrafó hiba Pestszentimre
fényszóró kontakt hiba Pestszentimre
– katalizátor hang Pestszentimre
– hűtőventilátor relé hiba Pestszentimre
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése és nullázása
– légzsák vezérlő reset

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Pestszentimre
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott adatokat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok formájában.

A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika használtautó átvizsgálás helyszínen Pestszentimre

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Pestszentimre

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Pestszentimre övezetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Pestszentimre

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Pestszentimre körzetében?

A kocsi általános állapotának szemrevételezése Pestszentimre környékén

A kocsi külső átnézése: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak állapota.

A jármű belső átnézése: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Pestszentimre

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb műszaki paraméter is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok évek múltán befolyásolják a gépjármű üzemeltetésének ráfordítását, viszont okvetlenül hasznos információk az autóvétel szempontjából.

A jármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi átnézés költsége Pestszentimre

Az autó átnézésének díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. Az ellenőrzés összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Pestszentimre

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A felmérés iőigénye azon múlik, hogy milyen részletes szakvéleményt kell mondani a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Az összes hiányosság detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a jármű élettartama során.

autó gyújtásdiagnosztika Pestszentimre

Milyen berendezéseket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Sokszor fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul javasolt végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek az autó különféle részeiből
  • Az autó menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó ellenőrzése nyaralás előtt Pestszentimre

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Pestszentimre övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Pestszentimre területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére