Komputeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Bélatelep

Megosztás

Komputeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Bélatelep

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Bélatelep területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és autó átvizsgálás Bélatelep

Vállalkozásunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Bélatelep

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– benzines autó nem indul kattog
– mercedes nyomásszabályzó szelep hiba javítása
– mitől megy tönkre a főtengely jeladó
– golf 4 gázpedál jeladó hiba Bélatelep
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba Bélatelep
– önindító testkábel hiba Bélatelep
– turbó hiba Bélatelep
– légtömegmérő hiba kiszűrése
– nem tudok sebességet váltani
– diesel megnőtt a fogyasztás Bélatelep
Renault ABS hiba Bélatelep
– EBD failure jelentése
– zárlatos akkumulátor javítása
– holtponti jeladó hibajelenség Bélatelep
– fényszóró relé hiba Bélatelep
– olajhőmérséklet jeladó hiba Bélatelep
– hidegben bekapcsol a hűtőventillátor
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– kilóméteróra manipulálás megállapítása
– szelepfedél tömítés olajfolyás elhárítása Bélatelepen
– hdi porlasztó hiba

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges információkat. A kapott adatok analízisét egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Bélatelep
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott információkat, aktuális és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése. Ha nem tolerálható eltérést észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó átvizsgálás autópiacon Bélatelep

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Bélatelep körzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bélatelep

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Bélatelep övezetében?

Az autó általános állapotának ellenőrzése Bélatelep területén

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak állapota.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Bélatelep

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki paraméter is kiolvasható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában határozzák meg a gépjármű működtetésének költségeit, viszont egyértelműen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Gépjármű átvizsgálás költsége Bélatelep

A gépkocsi állapotfelmérésének díja attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. Az audit összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

mobil használt autó átvizsgálás díja Bélatelep

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Minden műszaki probléma felmérhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem vehető észre?

Sajnos igen. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki a kocsi használata során.

autó gyújtásdiagnosztika Bélatelep

Milyen műszereket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább eleme, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan okos dolog elvégezni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztkör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Tesztkörrel feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a jármű különböző elemeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló kopása
autó ellenőrzése nyaralás előtt Bélatelep

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó ellenőrzésével Bélatelep vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Bélatelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére