Komputeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Ferencváros

Megosztás

Komputeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Ferencváros

Számítógépes autódiagnosztika Ferencváros területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és gépjármű állapotfelmérés Ferencváros

Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Ferencváros

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– tápellátási hiba
– turbó hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Ferencváros
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Ha nem tolerálható eltérést észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is kiolvasható hibakódok alakjában.

A nem tolerálható paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó átvizsgálás autópiacon Ferencváros

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Ferencváros vonzáskörzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Ferencváros

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Ferencváros körzetében?

Az autó általános állapotának ellenőrzése Ferencváros körzetében

Autó ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával feltérképezhetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, csapágyak átnézése.

Autó belső átnézése: például a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Ferencváros

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki mutató is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják az autó működtetésének költségeit, viszont feltétlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó átvizsgálás díja Ferencváros

Az adott gépjármű átvizsgálásának összege attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az ellenőrzés összegét bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

használt autó átnézés Ferencváros

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen alapos elemzést kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Minden hiba megállapítható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szervizműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre a jármű élettartama során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Ferencváros

Milyen műszereket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legdrágább része, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul érdemes elvégezni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Próbakör

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a kocsi különböző részeiből
  • Az autó menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A kuplung kopása
autó állapotfelmérése Ferencváros

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Ferencváros régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Ferencváros területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére