Komputeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csepel-Belváros

Megosztás

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csepel-Belváros

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Csepel-Belváros területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Csepel-Belváros

Javítóbázisunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Csepel-Belváros

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– injektoros autó nem indul
– üzemanyag nyomásszabályzó szelep cseréje
– bmw főtengely jeladó hiba
– elektromos gázpedál állítása Csepel-Belváros
– lambda szonda hiba
– benzinszivattyú relé hiba
– vezérműtengely jeladó hiba
– turbó visszahűtés Csepel-Belváros
– egr szelep hiba rángatás Csepel-Belváros
– lent fog a kuplung
– megnövekedett kartergáz Csepel-Belváros
– gyakori ABS hibák Csepel-Belváros
– kipörgésgátló hibái
– lemerült akkumulátor feszültsége Csepel-Belváros
– gyújtótrafó hiba Csepel-Belváros
– xenon fényszóró hibák
– benzinnyomás szabályzó szelep hiba Csepel-Belváros
– Astra G hűtőventilátor folyamatosan megy Csepel-Belváros
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– km óra állás kiolvasás
honnan folyhat az olaj
– porlasztó tűzkarika hiba

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Csepel-Belváros
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott információkat, tényleges és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható különbséget regisztrál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is előhívható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora által jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás Csepel-Belváros
– Transit hibakód kiolvasás Csepel-Belváros
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás Csepel-Belváros
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás Csepel-Belváros
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás Csepel-Belváros
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás Csepel-Belváros

OBD hibakód lista magyarul Csepel-Belváros

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Csepel-Belváros

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Csepel-Belváros területén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Csepel-Belváros

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Csepel-Belváros területén?

A gépjármű általános állapotának auditálása Csepel-Belváros környékén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, csapágyak állapota.

Autó belső átnézése: például az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres fékhatás mérés Csepel-Belváros

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a jármű állagmegóvásának ráfordítását, viszont egyértelműen hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó átnézés ára Csepel-Belváros

Az autó átnézésének összege attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. A vizsgálat árát telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.

használt autó átnézés Csepel-Belváros

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell adnunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Az összes gond észlelhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki a kocsi használata során.

fékhatás vizsgálat Csepel-Belváros

Milyen eszközöket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legdrágább része, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul érdemes végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztkörrel kimutatható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás az autó különböző részeiből
  • Az autó menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó kopása
  • A kuplung elhasználtsága
autó állapotfelmérése Csepel-Belváros

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Csepel-Belváros vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Csepel-Belváros területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére