Komputeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dobogó

Megosztás

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dobogó

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Dobogó területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és helyszíni autó állapotfelmérés Dobogó

Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Dobogó

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Dobogó
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is feldolgozható hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szondája révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Dobogó

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Dobogó

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Dobogó területén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dobogó

Mit lehet ellenőrizni az autón Dobogó területén?

A kocsi általános állapotának auditálása Dobogó területén

A kocsi külső átnézése: a jármű megtekintésével felfedhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A gépkocsi ellenőrzése belül: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

használt autó állapotfelmérése Dobogó

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a jármű üzemeltetésének költségeit, de egyértelműen hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó ellenőrzés költsége Dobogó

A jármű állapotfelmérésének díja attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átvizsgálás díját bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

használt autó átnézés Dobogó

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell adnunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Az összes hiba észlelhető a vásárlás helyén?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

gépjármű állapotfelmérés Dobogó

Milyen műszereket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb műszer, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb része, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul tanácsos elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve az ellenőrzött jármű esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a kocsi különböző komponensei felől
  • A gépkocsi úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A kuplung státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Dobogó

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Dobogó területén +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Dobogó területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére