Komputeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szent Imre-kertváros

Megosztás

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szent Imre-kertváros

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Szent Imre-kertváros területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szent Imre-kertváros

Vállalkozásunk speciálisan a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Autódiagnosztika hibakód törlés Szent Imre-kertváros

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– autó nem indul elsőre Szent Imre-kertváros
– üzemanyag nyomásszabályzó szelep cseréje Szent Imre-kertváros
– főtengely jeladó hiba Szent Imre-kertváros
– opel astra g elektromos gázpedál hiba Szent Imre-kertváros
– katalizátor hiba jelei
– Suzuki Swift check engine villog nem indul
– hajtókar csapágy hiba Szent Imre-kertváros
– 1.6 hdi turbó hiba
– lent fog a kuplung
– váltó kulissza hiba jelei
– alapjárat lassan esik vissza
– ABS kocka légtelenítés
– kipörgésgátló nem működik
– akkumulátor hiba
– gyújtótrafó hiba Szent Imre-kertváros
xenon fényszóró hibák
– turbónyomás szabályzó szelep hiba jelei Szent Imre-kertváros
– Skoda Octavia hűtőventillátor hiba Szent Imre-kertváros
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– BMW valós km kiolvasás
– hengerfej tömítés olajszivárgás
– jeladós porlasztó hiba

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén megszerezzük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Szent Imre-kertváros
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott adatokat, tényleges és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli eltérést detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f Szent Imre-kertváros
– Vectra a hibakód kiolvasás Szent Imre-kertváros
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás Szent Imre-kertváros
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás Szent Imre-kertváros
– Sx4 hibakód kiolvasás Szent Imre-kertváros
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás Szent Imre-kertváros
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás Szent Imre-kertváros
– Fabia hibakód kiolvasás Szent Imre-kertváros
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás Szent Imre-kertváros
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás Szent Imre-kertváros

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Szent Imre-kertváros

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Szent Imre-kertváros övezetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Szent Imre-kertváros

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Szent Imre-kertváros környékén?

Az autó átfogó állapotának megállapítása Szent Imre-kertváros régiójában

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével azonosíthatók többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

A jármű szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Szent Imre-kertváros

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában befolyásolják a kocsi fenntartásának költségeit, viszont nyilvánvalóan hasznos információk a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi átnézés díja Szent Imre-kertváros

A gépkocsi állapotfelmérésének ára attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átnézés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

használt autó állapotfelmérés ár Szent Imre-kertváros

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletes elemzést kell adnunk a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, jól felszerelt műhelyben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Valamennyi hiba észlelhető a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a fékek hibáinak világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Szent Imre-kertváros

Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legdrágább berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot minden körülmények között érdemes végrehajtani!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit minden használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbamenettel felderíthető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a jármű különféle részeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A tengelykapcsoló státusza
autó ellenőrzése külföldi út előtt Szent Imre-kertváros

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával Szent Imre-kertváros övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Szent Imre-kertváros területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére