Komputeres hibakód kiolvasás törlés és gépjármű állapotfelmérés Rézmál

Megosztás

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és gépjármű állapotfelmérés Rézmál

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Rézmál területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és használt autó állapotfelmérés Rézmál

Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra illetve autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Autódiagnosztika hibakód törlés Rézmál
ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Rézmál
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli különbséget regisztrál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.

A nem tolerálható értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szondája révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Rézmál

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Rézmál

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Rézmál körzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Rézmál

Mit lehet ellenőrizni az autón Rézmál régiójában?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Rézmál körzetében

A jármű külső átnézése: a jármű átnézésével felfedhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

Autó belső átnézése: például biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműszíj állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Rézmál

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai érték is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják az autó fenntartásának költségeit, de mindenképpen figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használt kocsi átvizsgálás ára Rézmál

Az adott gépjármű állapotfelmérésének összege azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az ellenőrzés összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.

használt autó állapotfelmérés ár Rézmál

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell adnunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Mindegyik hiba felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szakműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre a jármű élettartama alatt.

fékhatás vizsgálat Rézmál

Milyen berendezéseket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt az ellenőrzést minden körülmények között javasolt elvégezni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), így az ellenőrzött jármű esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbakörrel feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek az autó különféle komponensei felől
  • A jármű menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó állapotfelmérése Rézmál

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átnézésével Rézmál vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Rézmál területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére