Komputeres hibakód kiolvasás törlés és gépjármű állapotfelmérés Ürömhegy

Megosztás

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és gépjármű állapotfelmérés Ürömhegy

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Ürömhegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Ürömhegy

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Ürömhegy

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– vezérlőegység hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Ürömhegy
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben nem tolerálható különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok alakjában.

A nem tolerálható értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Ürömhegy

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Ürömhegy területén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Ürömhegy

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Ürömhegy övezetében?

Az autó átfogó állapotának ellenőrzése Ürömhegy környékén

Autó külső átnézése: a jármű átnézésével felderíthetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: például biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres fékhatás mérés Ürömhegy

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők hosszabb távon szabják meg a kocsi működtetésének költségeit, de feltétlenül hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A jármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó állapotfelmérés ára Ürömhegy

A gépkocsi átnézésének díja azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az átnézés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Ürömhegy

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy mennyire részletezett elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, szakszervizben végrehajtott vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Valamennyi hiányosság felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csak szervizműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a fékek műszaki problémáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Ürömhegy

Milyen műszereket használunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést feltétlenül ésszerű megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztúttal felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás az autó különféle komponensei felől
  • Az autó menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung státusza

autó ellenőrzése nyaralás előtt Ürömhegy

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átvizsgálásával Ürömhegy környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Ürömhegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére