Komputeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Lónyaytelep

Megosztás

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Lónyaytelep

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Lónyaytelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Lónyaytelep

Cégünk speciálisan a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Autódiagnosztika hibakód törlés Lónyaytelep

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– önindító forgat de nem indul
– common rail nyomásszabályzó szelep hiba
– fiat stilo főtengely jeladó hiba
– opel astra g elektromos gázpedál hiba
– lambdaszonda hiba kiszűrése
– Suzuki Swift check engine villog nem indul Lónyaytelep
– biztosítéktábla hiba
– nem kapcsol a turbo
bmw e46 egr szelep hiba Lónyaytelep
– differenciálmű hiba jelei
– alapjárat felpörög
– mikor használjuk az ESP-t
– kipörgésgátló nem működik Lónyaytelep
– akkumulátor teszt
– Suzuki Ignis vezérműtengely jeladó hiba
– fényszóró kapcsoló hiba
– üzemanyag nyomásszabályzó szelep hiba jelei
– Golf 4 hűtőventilátor hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– kilóméteróra manipulálás megállapítása
– honnan folyhat az olaj
– porlasztó programozás és illesztés

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Lónyaytelep
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek memóriába tárolják a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli eltérést észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G Lónyaytelep
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás Lónyaytelep
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás Lónyaytelep
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás Lónyaytelep
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás Lónyaytelep
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás Lónyaytelep
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás Lónyaytelep
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás Lónyaytelep
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Lónyaytelep

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Lónyaytelep

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó Lónyaytelep övezetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Lónyaytelep

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Lónyaytelep területén?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Lónyaytelep régiójában

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

Autó ellenőrzése belül: például biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Lónyaytelep

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb technikai érték is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják az autó fenntartásának költségeit, viszont egyértelműen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A jármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használt kocsi ellenőrzés díja Lónyaytelep

Az autó átvizsgálásának összege attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az átvizsgálás árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

használt autó állapotfelmérés ár Lónyaytelep

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átnézés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Valamennyi gond detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek kizárólag szervizműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki a kocsi használata során.

gépjármű állapotfelmérés Lónyaytelep

Milyen eszközöket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Sokszor történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor az autó legköltségesebb komponense, ezt a vizsgálatot okvetlenül érdemes végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így a diagnosztizált használtautó esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztúttal feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a jármű különféle elemeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó kopása
  • A kuplung állapota
autó ellenőrzése nyaralás előtt Lónyaytelep

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Lónyaytelep régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Lónyaytelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére