Komputeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Mártonhegy

Megosztás

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Mártonhegy

Számítógépes autódiagnosztika Mártonhegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és gépjármű állapotfelmérés Mártonhegy

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Autódiagnosztika hibakód törlés Mártonhegy

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba, önindító forgat, de nem indul az autó Mártonhegyen
– befecskendezési hiba, csak tolásra indul az autó
– főtengely jeladó hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– EGR szelep hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Mártonhegy
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek memóriába tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is előhívható hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Mártonhegy

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Mártonhegy területén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Mártonhegy

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Mártonhegy körzetében?

Az autó átfogó állapotának szemrevételezése Mártonhegy övezetében

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

A gépkocsi ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Mártonhegy

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg a kocsi állagmegóvásának költségeit, viszont mindenképpen hasznos információk az autóvétel szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó ellenőrzés költsége Mártonhegy

A gépkocsi állapotfelmérésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átnézés árát bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Mártonhegy

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire részletes elemzést kell kiállítanunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott autótól!

Mindegyik műszaki probléma detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szervizműhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek a jármű élettartama alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Mártonhegy

Milyen műszereket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább eleme, ezt a vizsgálatot minden körülmények között ésszerű megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Próbakör

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a jármű különféle részeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung állapota
autó ellenőrzése külföldi út előtt Mártonhegy

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Mártonhegy vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Mártonhegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére