Komputeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Rákoskert

Megosztás

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Rákoskert

Számítógépes autódiagnosztika Rákoskert területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és használt autó állapotfelmérés Rákoskert

Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Rákoskert

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– dízel autó nem indul
– befecskendezési hiba Rákoskert
– mitől megy tönkre a főtengely jeladó
– fojtószelep potméter hiba tünetei
– lambdaszonda hiba kiszűrése Rákoskert
– Suzuki Swift gázadásra megtorpan
– hajtókar csapágy hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba Rákoskert
– lent fog a kuplung
– váltó nem veszi a sebességet Rákoskert
mitől nő a diesel autó fogyasztása Rákoskert
– Kerékfordulatszám-szenzor hibák Rákoskert
– kipörgésgátló nem működik Rákoskert
– lemerült akkumulátor ajtónyitás Rákoskert
– nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei Rákoskert
– ködfényszóró hibakód Rákoskert
– fojtószelep tisztítás után magas alapjárat Rákoskert
– hűtőventilátor relé hiba Rákoskert
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– km óra állás kiolvasás
– autó főtengely szimering hiba jelei
– porlasztó tűzkarika hiba

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges adatokat. A kapott adatok analízisét egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Rákoskert
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Gyakori kérdések

 • váltókulissza hiba jelei
 • váltókulissza kopás
 • porlasztó tűzkarika hiba jelei
 • hajtókar csapágy hiba jelei
 • autó főtengely szimering hiba jelei
 • főtengely szimering mitől megy tönkre
 • váltó hiba jelei
 • váltókulissza hiba
 • tűzkarika hiba
 • hajtókar csapágy tünetek
 • befecskendező hiba jelei
 • hajtókar csapágy tünetei
 • diesel porlasztó hiba jelei
 • üzemanyag szivattyú hiba jelei

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

 1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
 2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott paramétereket, tényleges és historikus események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szenzora által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Rákoskert

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Rákoskert

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Rákoskert területén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Rákoskert

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Rákoskert körzetében?

A kocsi általános állapotának megállapítása Rákoskert területén

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével felfedhetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: például biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Rákoskert

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. ECU, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők évek múltán szabják meg a gépjármű működtetésének ráfordítását, viszont feltétlenül hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó állapotfelmérés ára Rákoskert

Az autó átvizsgálásának díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. A vizsgálat összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Rákoskert

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire részletes elemzést kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Minden gond megállapítható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk keletkeztek a kocsi használata alatt.

gépjármű állapotfelmérés Rákoskert

Milyen műszereket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legféltettebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot minden körülmények között ésszerű megcsinálni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbamenet olyan alkalom, amit minden használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Kopogás a jármű különböző elemeiből
 • A jármű menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló kopása
autó állapotfelmérése Rákoskert

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Rákoskert övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Rákoskert területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére