Magas alapjárat meleg motornál – 5 tipikus hiba

Megosztás

Időnként tapasztalható magas alapjárat meleg motornál is, ami rendellenes működésre utal valamelyik alkatrésznél. De hol lehet a probléma pontosan?

A magas alapjáratot meleg motornál okozhatja a következő rendszerek bármelyike: karburátor, elektronikus motorvezérlő egység, hűtőrendszer, vákuumtömlők, légbeömlő, fojtószelep problémák.

A pontos okot többnyire fedélzeti diagnosztikai műszerrel, illetve az autó átvizsgálásával lehet feltárni, de lássuk a lehetőségeket részletesen

A túl magas alapjárat lehetséges okai

Ha észrevette, hogy autója alapjárata rendellenesen magas üzemmeleg motor mellett is, az arra utal, hogy valami biztosan nem működik megfelelően az autó motorjában. A kezdeti magsabb alapjárati fordulatszám nem mindig problémát jelez.

magas alapjárati fordulatszám

Előfordulhat, hogy a motor fordulatszámát vezérlő fedélzeti számítógép szándékosan növeli meg az alapjárati fordulatszámot, hogy olyan kiegészítő energiát biztosítson, amely szükséges az A/C pumpa vagy a fűtés működéséhez. Bizonyos típusoknál a számítógép automatikusan megnöveli az alapjáratot, ha a motor hideg, de a motor felmelegedése után vissza kell térnie a normális szintre.

Ha azonban azt veszi észre, hogy a fordulatszám növekedése a szokásosnál lényegesen nagyobb, illetve a motor üzemmeleg állapotának elérése után is fennáll, a probléma oka más lehet. Tekintsük át azokat a problémákat, amelyek a motor ezen rendellenes viselkedését eredményezhetik.

Karburátor

Néhány 1995 előtt gyártott autónál a motor belsejében lévő levegő és gáz keverékének szabályozását karburátor végzi. A karburátor levegőt szív és keveri az üzemanyaggal, mielőtt a hengerekbe küldené. Ez a keverék kulcsfontosságú az optimális teljesítmény és az üzemanyag-hatékonyság biztosításában, és közvetlenül felelős a motor alapjáratának értékéért.

Túl sok levegő hozzáadása esetén a keverék túl „sovány”, és a keverék jobb éghetősége miatt abnormálisan magas alapjáratot okozhat. A karburátornál magas üresjárati fordulatszámot okozhat a rossz gázpedál vagy a fedélzeti számítógép. Az okokat diagnosztikai műszerrel szoktuk megvizsgálni.

ECU (motorvezérlő egység)

Ez a vezérlőegység üzemanyag-befecskendező rendszerrel rendelkező autóknál van az autónkban, nem pedig a hagyományos porlasztós autókban, tehát jellemzően az 1995 után gyártott autóknál.

Az üzemanyag-befecskendező rendszer helyettesíti a karburátort, és sokkal pontosabb, számítógéppel vezérelt keverékszabályozó rendszerre támaszkodik. Ha hasonló jelenséget tapasztal, mint a karburátorral kapcsolatos, fenti probléma, de az autóban befecskendező rendszer van már, akkor probléma lehet az ECU egységgel, ami a motor alapjárati viselkedését befolyásolhatja.

Fojtószelep

A fojtószelep is lehet a magas alapjárat oka. Gyakran a fojtószelep tisztítás utáni magas alapjárat okoz gondot.

Fojtószelep tisztítás után magas alapjárat

Van olyan mechanikai probléma, amely nem engedi a fojtószelepet teljesen zárni, ha a motor elérte az üzemi hőmérsékletet. Ha ez a probléma, az OBD II adatokon keresztül ezt is ki tudjuk deríteni.

Megesik, hogy a fojtószelep helyzetérzékelője működik hibásan a fojtószelep házon belül, ezt egy cserével gyorsan meg lehet javítani.

Találkoztunk olyan esettel is, amikor egy automata váltós autó fojtószelep kábele és sebességtartó automatika (tempomat) kábele kontakthibás volt, és sebességben időnként feszültség került a kábelre, a kábelcsere megoldotta a problémát.

Hűtőrendszer

Ha azt tapasztalja, hogy motorja a magasabb alapjárati fordulatszám mellett túlmelegszik, probléma lehet a motor hűtőrendszerrel és/vagy az üresjárati vezérlő rendszerrel. Amint azt cikkünk elején említettük, sok autótípus automatikusan növeli a motor alapjárati fordulatszámát, amíg a motor fel nem melegszik. Ez úgy működik, hogy megmérik a motor hűtőfolyadékának hőmérsékletét, és kikapcsolják a magas alapjáratot, ha a hűtőfolyadék eléri a kívánt üzemi hőmérsékletet.

Ha a hőmérsékletet érzékelő vagy a fordulatszámot szabályozó rendszer nem működik megfelelően, akkor a magas alapjárat akkor is aktív maradhat, ha a motor már elérte az üzemmeleg állapotot, ami miatt túlmelegedhet. A probléma forrása lehet a hűtőfolyadék-rendszer, a hűtőfolyadék hőmérsékletét mérő termosztát vagy maga az automatikus magas alapjárati rendszer.

Vákuumvezetékek

A motor zárt rendszerként működik, szabályozott nyomásokkal, levegőáramlással és több különböző folyadékrendszerrel a megfelelő működés érdekében. A motoron belüli nyomást vákuumrendszer tartja fenn, és a rendszer szivárgása problémákat okozhat a motor teljesítményében, okozhat például rendellenesen magas alapjárati fordulatszámot. Ellenőrizni kell, hogy nincsenek-e szivárgások a rendszerben, például egy levált tömlő vagy törött/elöregedett tömítés formájában.

Légbeömlő

A motornak megfelelő mennyiségű levegőre van szüksége az optimális működéshez, ezért rendelkezik egy légbeszívó rendszerrel, amelyet a motorba való levegőáramlás szabályozására és szűrésére terveztek. Ha probléma merül fel ebben a rendszerben, például szivárgás vagy hibás az IAC (alapjárati levegő vezérlés) szelep, akkor túl sok levegő juthat be a motorba, ami alapjárati ingadozást okozhat akár üzemmeleg állapotban is.

magas alapjarat okai

Ez ugyanazon az elven alapul, mint az EAC (elektronikus gyorsításvezérlő) rendszer, mivel az IAC szelep ezzel a rendszerrel együtt működik az optimális levegő-üzemanyag keverék előállításához. A túl nagy mennyiségű levegő túl magas üresjáratot eredményezhet!

Magas alapjárat meleg motornál – az ok felderítése

Ez csak néhány azok közül a lehetséges problémák közül, amelyek az alapjárati fordulatszám növekedését okozhatják, és ez nem teljes diagnosztikai lista. Lehetséges más ok is, de a rendellenesen magas alapjárat jellemző okai ezek szoktak lenni, és megfelelő szintű műszerezettséggel és türelemmel a probléma pontosan behatárolható.

A mai modern autók bonyolult fedélzeti elektronikai rendszerekkel vannak felszerelve, ezért érdemes szakember segítségét kérni. Mint minden motorral kapcsolatos problémát, jobb mielőbb diagnosztizálni, mielőtt komolyabb problémákat okozna!

Autódiagnosztikai szakember hívása

Ha úgy gondolja, hogy nem kísérletezik az autóval, hanem autódiagnosztikai szakemberhez fordul, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére