Márkafüggetlen autószerviz Zugló és computeres autódiagnosztika

Megosztás

Márkafüggetlen autószerviz Zugló és computeres autódiagnosztika

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Zugló területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és használt autó állapotfelmérés Zugló

Szakműhelyünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

 

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Hibakód kiolvasás Zugló

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:

– időszakos indíthatóság hiba

– befecskendezési hiba

– főtengely jeladó hiba

– gázpedál helyzetérzékelő hiba

– lambda szonda hiba

– gyújtásvezérlő elektronika hiba

– biztosítéktábla hiba

– üzemanyag-szivattyú hiba

– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:

– valós km érték kiolvasása

– üzemanyag-nyomás mérése

– porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink

Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén elérjük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.

EOBD hibakód lista Zugló

Mobil diagnosztika

Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

 

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is kiolvasható hibakódok formájában.

 

 

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

 

 

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

 

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szondája által jelzett adatok téves értelmezése.

 

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

 

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

 

 

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

 

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

– Hibakód kiolvasás Astra G

– Vectra a hibakód kiolvasás

– Opel Calibra hibakód kiolvasás

– Corsa b hibakód kiolvasás

 

Ford

– Mondeo hibakód kiolvasás

– Transit hibakód kiolvasás

 

Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás

– Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás

 

Peugeot

– Peugeot 307 hibakód kiolvasás

– Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen

 

Skoda

– Felicia hibakód kiolvasás

– Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat

 

Renault

– Renault Scenic hibakód kiolvasás

– Renault Laguna hibakód kiolvasás

 

Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

– Matiz hibakód kiolvasás

– Nexia hibakód kiolvasás

 

 

Hibakód kiolvasás és törlés

 

Rendszeresen ismétlődő kérdések

 

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

 

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

 

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

 

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

 

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

 

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

 

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

 

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Zugló

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Zugló körzetében.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

 

 

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

 

A lenti képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

 

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Zugló

 

 

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Zugló régiójában?

 

A gépjármű átfogó állapotának szemrevételezése Zugló körzetében

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével felfedhetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

 

Autó ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata.

 

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

 

 

számítógépes motordiagnosztika Zugló

 

 

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

 

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

A fenti szempontok hosszabb távon szabják meg a kocsi üzemeltetésének költségeit, viszont okvetlenül figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

 

Az autó műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

 

 

Gépjármű átvizsgálás díja Zugló

Az adott gépjármű állapotfelmérésének összege attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Az átnézés díját bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

 

 

használt kocsi alapos átnézésének ára Zugló

 

 

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a kinézett gépkocsiról.

 

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

 

 

A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott felmérés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

 

Minden gond felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

 

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek a kocsi használata során.

 

 

fékhatás vizsgálat Zugló

 

 

Milyen berendezéseket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket.

Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

 

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább része, ezt az ellenőrzést feltétlenül ésszerű elvégezni!

 

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

 

 

Tesztkör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

 

A tesztkör olyan lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

 

Próbamenettel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

 

  • Zörejek a jármű különböző részeiből

 

  • Az autó úttartása

 

  • A futómű állapota

 

  • A fékek állapota

 

  • A motor zörejei

 

  • A váltó hibái

 

  • A tengelykapcsoló kopása

 

autó ellenőrzése külföldi út előtt Zugló

 

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

 

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű ellenőrzésével Zugló régiójában +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Zugló területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére