Megbízható Honda FR-V átnézés XXI. kerület Weiss Manfréd út kiszállással

Megosztás

Megbízható Honda FR-V átnézés XXI. kerület Weiss Manfréd út kiszállással

Használt kocsi átnézés autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen vásárolt járműve nem állna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy tapasztalt szakember véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri megvenni az autót, és megeshet, hogy a szomszéd nem képes helyettesíteni a takargatott problémák kinyomozásában tapasztalt autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően lehet végrehajtani egy vagy akár több jármű átvizsgálását lakóhelyén, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit az autót használva megbánna.
 • Elmondjuk a gépkocsi gyakorta előforduló problémáit, és listázzuk, hogy milyen lehetséges költségek adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Weiss Manfréd út

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy ma már nem tudjuk visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert visszapörgette a km órát. Az Ausztriából importált használt autók esetében a km óra előre pörgetést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha napvilágra is kerülne a km óra pörgetése, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő eleve ilyen állapotban vásárolta meg az autót. A külföldről behozott használt autók átnézésekor műszerrel teszteljük a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elhanyagolása. A kocsik külső elemein típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a gépkocsi balesetet szenvedett, és javítani kellett, mindössze gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy mely elemeket javasolt ellenőrizni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért adatokat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal le kell váltani az abroncsokat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elfogadható lenne, ellenben a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem biztosított a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget okozhat kerékmérettől függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett autó. Különbség van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése nagyjából sejteti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben az autón.

Az említett kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem számít, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen elfogulatlan szempont a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a szomszéd alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb megelőzni a problémát, de ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is a döntése előtt. Gyakran látjuk az életben, hogy célszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete vázlatosan

A következő felsorolás nem teljes, mindössze a megszokott lépéseket illusztrálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. fényezés, szélvédők állapota
 • Belső ellenőrzés: ülések, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, féltengely vizsgálata.
 • Motor ellenőrzése: olajfolyás, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés átnézése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

Az átnézés után a szükséges részletekbe menő jelentés a megállapított hibaforrásokról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak magyarázata.

Mobil Dacia állapotfelmérés XXI. kerület Weiss Manfréd út és műszeres fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával XXI. kerület Weiss Manfréd út körzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 interfésszel felszerelt autók ellenőrzését tudjuk vállalni!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése XXI. kerület Weiss Manfréd út

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen XXI. kerület Weiss Manfréd út területén?

A kocsi általános állapotának szemrevételezése XXI. kerület Weiss Manfréd út övezetében

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével felderíthetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik állapota.

A jármű ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

használt autó állapotfelmérése XXI. kerület Weiss Manfréd út

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb műszaki paraméter is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok évek múltán szabják meg a kocsi üzemeltetésének költségeit, de egyértelműen hasznos információk az autóvétel szempontjából.

Az autó műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó átvizsgálás ára XXI. kerület Weiss Manfréd út

Az adott gépjármű ellenőrzésének költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az ellenőrzés árát bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

használt autó állapotfelmérés ár XXI. kerület Weiss Manfréd út

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletes elemzést kell mondani a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett felmérés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Az összes gond megállapítható a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csakis szakműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások jöttek létre a jármű élettartama során.

gépjármű állapotfelmérés XXI. kerület Weiss Manfréd út

Milyen műszereket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést feltétlenül ésszerű elvégezni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén a diagnosztizált használtautó esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbakör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztkörrel feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek a jármű különféle komponensei felől
 • A jármű menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó megfelelő működése
 • A kuplung állapota
autó állapotfelmérése XXI. kerület Weiss Manfréd út

Többnyire az alábbi típusok átnézését szoktuk elvégezni:

 • Mindenre kiterjedő Alfa Romeo 166 helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Helyszíni Audi A4 előzetes műszaki átvizsgálása XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Szakértő BMW Z4 műszeres vizsgálata XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Mindenre kiterjedő Citroen AX átnézés utazás előtt
 • Olcsó Chrysler Pacifica helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Dacia Duster műszeres vizsgálata XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Szakértő Daewoo Kalos előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mobil Ford Fiesta használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Helyszíni Daihatsu YRV átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Szakértő Dodge Charger használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Olcsó Fiat Cinquecento műszeres vizsgálata
 • Megbízható Ford Galaxy átnézés utazás előtt
 • Használt Honda Shuttle helyszíni állapotfelmérés XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Szakértő Hyundai Getz előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Jaguar XJS előzetes műszaki átvizsgálása
 • Hétvégi Jeep Patriot használt autó állapotfelmérés XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Olcsó Kia Carens autó értékbecslés
 • Mindenre kiterjedő Lada Niva használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Lancia Ypsilon átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Land Rover Range Rover autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Megbízható Lexus SC helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Lincoln Mark autóvizsgálat helyszínen
 • Helyszíni Maserati GT műszeres vizsgálata
 • Alapos Mazda CX-5 helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Helyszíni Mercedes A osztály felkészítés műszaki vizsgára XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Műszeres Mitsubishi Lancer műszeres vizsgálata
 • Szakértő Nissan Patrol használt autó állapotfelmérés XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Hétvégi Opel Mokka használt autó állapotfelmérés XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Olcsó Peugeot 307 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Pontiac Catalina használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Műszeres Porsche 718 felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Renault Scenic használt autó állapotfelmérés XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Használt Rolls-Royce Silver Spur autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Rover 200 átnézés utazás előtt XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Helyszíni Saab 9-3 műszeres vizsgálata
 • Alapos Seat Exeo átnézés utazás előtt XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Olcsó Skoda Karoq előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Smart Roadster átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Ssangyong Korando helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Subaru Forester helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Megbízható Suzuki Liana használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Műszeres Tesla Model 3 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Toyota Hiace autó értékbecslés XXI. kerület Weiss Manfréd út
 • Hétvégi Volkswagen Caravelle helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Volvo 200-as sorozat használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Yugo Koral helyszíni állapotfelmérés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével XXI. kerület Weiss Manfréd út környékén +36 70 352 1562!

Használt gépkocsi vizsgálat XXI. kerület Weiss Manfréd út területén, vizsgálat a helyszínen +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére