Megbízható Opel Astra H állapotfelmérés Campona autópiacon

Megosztás

Megbízható Opel Astra H állapotfelmérés Campona autópiacon

Használt kocsi átvizsgálás kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan vásárolt autója nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Szeretné, ha egy tapasztalt szakember átnézné a kinézett autót?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy jó vétel az autó, és előfordulhat, hogy a szomszéd nem képes helyettesíteni a rejtett műszaki hiányosságok felderítésében tapasztalt szerelőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több jármű átnézését háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan járművet vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
 • Felsoroljuk a kocsi tipikus szériahibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen sejthető kiadások merülhetnek fel az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Campona

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy manapság már nem lehet előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy manipulálta a km órát. A Németországból behozott használt autók esetén a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha ki is tudódik valahogy a km óra pörgetése, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő már így vette meg az autót. A más országból behozott használt kocsik ellenőrzésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének mellőzése. A járművek külső elemein típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a jármű törve volt, és szervizelni kellett, csak gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy mely részeket javasolt vizsgálni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott adatokat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár százezer forintos nagyságrendű azonnali költséget is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor azonnal le kell váltani a gumikat, tudniillik olyan elhasznált állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még kielégítő lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem biztosított a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet autótípustól függően, kiváltképpen akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett autó. Különbség van az autók felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is nagyban hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra használható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vásárláskor jó szempontok

 1. Nem számít, hogy mit állít az eladó, az egyedüli tárgyilagos tényező az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig állt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a kolléga alkosson szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, illetve ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több autót is a döntése előtt. Gyakran látjuk az életben, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete röviden

Az alábbi felsorolás nem teljeskörű, csupán a szokásos lépéseket mutatja be.

 • Külső felmérés: pl. kasztni, szélvédők állapota
 • Belső ellenőrzés: kárpit, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, alváz vizsgálata.
 • Motor átnézése: olajfolyás, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés felmérése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után a szükséges részletekbe menő jelentés a tapasztalt hibaforrásokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Mobil Toyota állapotfelmérés Campona és számítógépes fedélzeti diagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Campona környékén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező járművek vizsgálatát tudjuk vállalni!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Campona

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Campona területén?

A kocsi átfogó állapotának megállapítása Campona régiójában

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: többek között biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Campona

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai paraméter is detektálható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok hosszabb távon szabják meg a kocsi fenntartásának költségeit, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó átvizsgálás költsége Campona

Az adott gépjármű átnézésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az ellenőrzés árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

mobil használt autó átvizsgálás díja Campona

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell mondani a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott felmérés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Mindegyik műszaki probléma megállapítható a helyszínen?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csakis szervizműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

gépjármű állapotfelmérés Campona

Milyen eszközöket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan ésszerű elvégezni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbakör olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek a jármű különféle elemeiből
 • Az autó menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung elhasználtsága
autó ellenőrzése külföldi út előtt Campona

Többnyire a következő autómárkák felülvizsgálatát végezzük el:

 • Műszeres Alfa Romeo 75 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Audi A3 autóvizsgálat helyszínen Campona
 • Olcsó BMW M2 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Citroen C4 műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Chrysler Sebring átnézés utazás előtt
 • Alapos Dacia Duster műszeres vizsgálata Campona
 • Műszeres Daewoo Kalos autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Ford Galaxy használtautó vásárlás Campona
 • Mindenre kiterjedő Daihatsu Trevis felkészítés műszaki vizsgára Campona
 • Műszeres Dodge Journey műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Fiat 131 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Ford Mustang helyszíni autó állapotfelmérés Campona
 • Alapos Honda Jazz autóvizsgálat helyszínen Campona
 • Műszeres Hyundai Galloper előzetes műszaki átvizsgálása Campona
 • Alapos Jaguar XJ autóvizsgálat helyszínen Campona
 • Alapos Jeep Grand Cherokee előzetes műszaki átvizsgálása Campona
 • Helyszíni Kia Stinger használt autó állapotfelmérés Campona
 • Használt Lada Vesta átvizsgálás külföldi út előtt Campona
 • Műszeres Lancia Voyager átvizsgálás külföldi út előtt
 • Műszeres Land Rover Range Rover Sport helyszíni állapotfelmérés Campona
 • Megbízható Lexus UX autó állapotfelmérés vásárlás előtt Campona
 • Használt Lincoln MKZ helyszíni állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Maserati Coupe autó értékbecslés Campona
 • Műszeres Mazda MPV használtautó átvizsgálás helyszínen Campona
 • Szakértő Mercedes B osztály átvizsgálás külföldi út előtt Campona
 • Helyszíni Mitsubishi Carisma műszeres vizsgálata
 • Alapos Nissan Cube felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Opel Grandland X autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Peugeot 405 autóvizsgálat helyszínen Campona
 • Mindenre kiterjedő Pontiac GTO autó értékbecslés Campona
 • Használt Porsche Carrera helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Renault Laguna átnézés utazás előtt Campona
 • Műszeres Rolls-Royce Silver Shadow autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Rover 400 előzetes műszaki átvizsgálása Campona
 • Megbízható Saab 96 használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Seat MII helyszíni állapotfelmérés Campona
 • Használt Skoda Rapid műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Smart Fortwo műszeres vizsgálata Campona
 • Mindenre kiterjedő Ssangyong Rodius előzetes műszaki átvizsgálása
 • Műszeres Subaru XV autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Megbízható Suzuki SX4 autó értékbecslés Campona
 • Megbízható Tesla Roadster műszeres vizsgálata Campona
 • Szakértő Toyota Paseo átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Volkswagen Vento helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Volvo 400-as sorozat átvizsgálás külföldi út előtt
 • Mindenre kiterjedő Zastava 750 használtautó átvizsgálás helyszínen Campona

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Campona régiójában +36 70 352 1562!

Használt jármű vizsgálat Campona régiójában, átnézés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére