Mindenre kiterjedő Kia Sportage autó állapotfelmérés Dunakeszi háznál

Megosztás

Mindenre kiterjedő Kia Sportage autó állapotfelmérés Dunakeszi háznál

Használt kocsi állapotfelmérés a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan vásárolt kocsija nem rostokolna néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Jó lenne, ha egy sokat látott szakértő átnézné a kinézett autót?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és előfordulhat, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a rejtett műszaki hiányosságok felderítésében sokat látott szerelőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több kocsi állapotfelmérését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Elmondjuk a kocsi gyakorta előforduló szériahibáit, és listázzuk, hogy milyen várható költségek adódhatnak az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók esetén a km óra tekerést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha a km óra pörgetése, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő már ilyen állapotban hozta be a kocsit. A külföldről behozott használt kocsik vizsgálatakor műszerrel vizsgáljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elfelejtése. A járművek külső elemein típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy az autó törve volt, és szervizelni kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, de sajnos sokan nem tudják, hogy mely részeket kell vizsgálni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal cserélni kell az abroncsokat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még jó lenne, azonban a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást okozhat autótípustól függően, kiváltképpen akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése nagyjából sejteti a lehetséges meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Nem számít, hogy mit mond az eladó, az egyetlen fontos tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a kolléga alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Jobb elkerülni a problémát, vagy ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

Az alábbi felsorolás nem teljeskörű, csak a tipikus lépéseket vázolja.

 • Külső ellenőrzés: pl. kasztni, szélvédők állapota
 • Belső felmérés: ülések, műszerfal
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, alváz vizsgálata.
 • Motor felmérése: hosszbordásszíj, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés felmérése: a kocsi beindításakor menetpróba.

Az ellenőrzés után aprólékos jelentés a megállapított problémákról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak áttekintése.

Helyszíni Opel állapotfelmérés Dunakeszi és számítógépes hibakód nullázás házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Dunakeszi területén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási felülettel ellátott autók ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi

Mit lehet ellenőrizni az autón Dunakeszi régiójában?

Az autó átfogó állapotának auditálása Dunakeszi régiójában

A kocsi külső átnézése: a jármű szemrevételezésével azonosíthatók többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

Autó belső átnézése: többek között ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres fékhatás mérés Dunakeszi

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki érték is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok hosszabb távon befolyásolják a gépjármű működtetésének költségeit, de feltétlenül figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű átnézés díja Dunakeszi

Az adott gépjármű állapotfelmérésének összege attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az audit árát telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

mobil használt autó átvizsgálás díja Dunakeszi

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire alapos elemzést kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, szakszervizben végrehajtott átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Az összes műszaki probléma megállapítható a helyszínen?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Dunakeszi

Milyen berendezéseket használunk az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan javasolt megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb károsodásaira is lehet következtetni.

Próbakör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbamenettel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek az autó különböző részeiből
 • Az autó menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor viselkedése
 • A váltó hibái
 • A tengelykapcsoló státusza
autó állapotfelmérése Dunakeszi

Leggyakrabban a következő típusok felülvizsgálatát szoktuk elvégezni:

 • Megbízható Alfa Romeo 146 felkészítés műszaki vizsgára
 • Műszeres Audi A1 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi
 • Hétvégi BMW Z4 helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Citroen C1 előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi
 • Használt Chrysler Town helyszíni állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Dacia Duster autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Daewoo Nexia műszeres vizsgálata Dunakeszi
 • Helyszíni Ford Fusion felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Daihatsu Terios műszeres vizsgálata
 • Megbízható Dodge Challenger autó értékbecslés Dunakeszi
 • Hétvégi Fiat Fiorino autó értékbecslés Dunakeszi
 • Megbízható Ford B-Max átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi
 • Szakértő Honda Accord átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Hyundai Getz autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Jaguar XJS előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi
 • Szakértő Jeep Renegade átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Kia Magentis autó értékbecslés Dunakeszi
 • Hétvégi Lada Vesta autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Olcsó Lancia Delta használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Land Rover Range Rover Sport helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi
 • Olcsó Lexus RC autó értékbecslés
 • Helyszíni Lincoln Mark átnézés utazás előtt Dunakeszi
 • Hétvégi Maserati Coupe autó értékbecslés Dunakeszi
 • Mindenre kiterjedő Mazda MX-6 előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi
 • Helyszíni Mercedes A osztály felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Mitsubishi L400 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Megbízható Nissan X-Trail autóvizsgálat helyszínen
 • Használt Opel Zafira használt autó állapotfelmérés Dunakeszi
 • Műszeres Peugeot Boxer átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Pontiac Tempest műszeres vizsgálata Dunakeszi
 • Szakértő Porsche Panamera felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi
 • Szakértő Renault R5 átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi
 • Műszeres Rolls-Royce Corniche használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Rover 400 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Saab 9-3 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Seat Tarraco használt autó állapotfelmérés
 • Használt Skoda Citigo helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Smart Fortwo Coupe használt autó állapotfelmérés Dunakeszi
 • Olcsó Ssangyong XLV előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Subaru XV autó értékbecslés
 • Műszeres Suzuki Alto autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Tesla Model 3 helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi
 • Használt Toyota Hiace használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi
 • Olcsó Volkswagen Typ 3 helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi
 • Megbízható Volvo V70 autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi
 • Műszeres Yugo 55 átnézés utazás előtt Dunakeszi

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átvizsgálásával Dunakeszi területén +36 70 352 1562!

Használt jármű átnézés Dunakeszi területén, átnézés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére