Mindenre kiterjedő Lancia Lybra állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út háznál

Megosztás

Mindenre kiterjedő Lancia Lybra állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út háznál

Használt jármű állapotfelmérés akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan kifizetett autója nem állna néhány hét múlva már a szervízben? Jó lenne, ha egy hozzáértő autóvásárlási tanácsadó véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri az árát a kinézett autó, és lehet, hogy a szomszéd nem tudja pótolni az elrejteni kívánt műszaki hiányosságok felderítésében jártas szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több gépkocsi átnézését háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan autót vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Felsoroljuk a jármű gyakorta előforduló típushibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen elképzelhető költségek merülhetnek fel az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy ma már nem kivitelezhető előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert visszapörgette a km órát. A külföldről behozott használt autók esetén a km óra manipulálását nehéz bizonyítani, mert ha ki is derülne a km óra manipulálása, az eladó mondhatja, hogy ő eleve így vette meg a járművet. A külföldről behozott használt gépkocsik ellenőrzésekor műszerrel vizsgáljuk a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elfelejtése. A járművek kasztniján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a jármű balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket kell vizsgálni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott adatokat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez akár több százezer Ft extra ráfordítást is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor azonnal le kell váltani az abroncsokat, tudniillik olyan elhasznált állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elfogadható lenne, viszont a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet kerékmérettől függően, különös tekintettel olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése nagyjából sejteti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vásárláskor jó szempontok

 1. Nem az a fontos, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli fontos tényező az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú magyarázatoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a barát mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, de ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott autó jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk az életben, hogy célszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete nagy vonalakban

Az alábbi lista nem teljes, csupán a tipikus lépéseket ismerteti.

 • Külső átnézés: pl. fényezés, esetleges törések állapota
 • Belső átnézés: utastér, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, féltengely felmérése.
 • Motor átnézése: olajfolyás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után tüzetes beszámoló a megállapított hibaforrásokról, a kocsi állapotának elmondása.

Műszeres Mercedes állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út és computeres fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó XXI. kerület Hollandi út környékén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező gépkocsik átnézését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése XXI. kerület Hollandi út

Mit lehet ellenőrizni az autón XXI. kerület Hollandi út régiójában?

A gépjármű átfogó állapotának megállapítása XXI. kerület Hollandi út övezetében

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával nyomon követhetők többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres fékhatás mérés XXI. kerület Hollandi út

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok évek múltán határozzák meg az autó fenntartásának ráfordítását, viszont mindenképpen hasznos információk a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A jármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó átnézés költsége XXI. kerület Hollandi út

Az adott gépjármű állapotfelmérésének összege azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átvizsgálás díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó állapotfelmérés ár XXI. kerület Hollandi út

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen részletezett elemzést kell kiállítanunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, szakszervizben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Mindegyik hiba megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások jöttek létre a kocsi használata alatt.

gépjármű állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út

Milyen műszereket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legféltettebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot mindenképpen érdemes elvégezni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Próbakör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbakörrel feltárható, esetleges problémák a járművön:

 • Kopogás az autó különféle elemeiből
 • Az autó menetzaja
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor viselkedése
 • A váltó kopása
 • A tengelykapcsoló státusza
autó felkészítése műszaki vizsgára XXI. kerület Hollandi út

Rendszerint a következő típusok ellenőrzését végezzük el:

 • Műszeres Alfa Romeo 159 átnézés utazás előtt XXI. kerület Hollandi út
 • Alapos Audi A3 műszeres vizsgálata XXI. kerület Hollandi út
 • Szakértő BMW X2 használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Citroen DS3 autó értékbecslés
 • Műszeres Chrysler Town autóvizsgálat helyszínen XXI. kerület Hollandi út
 • Használt Dacia Logan felkészítés műszaki vizsgára XXI. kerület Hollandi út
 • Mindenre kiterjedő Daewoo Lanos használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Hollandi út
 • Hétvégi Ford Mondeo gépjármű állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út
 • Alapos Daihatsu Trevis helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út
 • Hétvégi Dodge Avenger használt autó állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út
 • Megbízható Fiat 1900 átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Hollandi út
 • Olcsó Ford Focus autóvizsgálat helyszínen XXI. kerület Hollandi út
 • Hétvégi Honda S 2000 helyszíni állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út
 • Helyszíni Hyundai Pony helyszíni állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út
 • Műszeres Jaguar S-Type átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Hollandi út
 • Szakértő Jeep Commander autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Hollandi út
 • Használt Kia Stonic autó értékbecslés
 • Műszeres Lada 110 autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Lancia Lybra átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Hollandi út
 • Helyszíni Land Rover Range Rover Evoque helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út
 • Mindenre kiterjedő Lexus RX átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Lincoln Mark átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Maserati GT helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Mazda 626 autó értékbecslés XXI. kerület Hollandi út
 • Mindenre kiterjedő Mercedes A osztály helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út
 • Olcsó Mitsubishi L400 autó értékbecslés XXI. kerület Hollandi út
 • Használt Nissan Vanette Cargo előzetes műszaki átvizsgálása XXI. kerület Hollandi út
 • Műszeres Opel Manta előzetes műszaki átvizsgálása XXI. kerület Hollandi út
 • Alapos Peugeot 206 használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Hollandi út
 • Olcsó Pontiac GTO felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Porsche Macan helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Renault R21 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Rolls-Royce Corniche használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Rover 400 helyszíni állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út
 • Használt Saab 900 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Seat Alhambra átnézés utazás előtt XXI. kerület Hollandi út
 • Mindenre kiterjedő Skoda Scala használt autó állapotfelmérés
 • Használt Smart Fortwo Passion használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Ssangyong Kyron műszeres vizsgálata XXI. kerület Hollandi út
 • Helyszíni Subaru Legacy átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Hollandi út
 • Használt Suzuki Ignis felkészítés műszaki vizsgára XXI. kerület Hollandi út
 • Használt Tesla Roadster előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Toyota Tundra helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Hollandi út
 • Szakértő Volkswagen Transporter autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Olcsó Volvo C70 használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Wartburg 353 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Hollandi út

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével XXI. kerület Hollandi út környékén +36 70 352 1562!

Használt autó vizsgálat XXI. kerület Hollandi út vonzáskörzetében, vizsgálat a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére