Mindenre kiterjedő Land Rover Range Rover kocsi átnézés XXIII. kerület Szentlőrinci út autópiacon

Megosztás

Mindenre kiterjedő Land Rover Range Rover kocsi átnézés XXIII. kerület Szentlőrinci út autópiacon

Használt gépkocsi vizsgálat azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan megvett autója nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Jó lenne, ha egy hozzáértő autóvásárlási tanácsadó véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy jó vétel az autó, és elképzelhető, hogy az ismerős nem tudja helyettesíteni a nem nyilvánvaló hibák feltárásában hozzáértő autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több gépkocsi átvizsgálását lakóhelyén, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan autót vásároljon meg, amit aztán megbánna.
 • Ismertetjük a jármű jellemző típushibáit, és elmondjuk, hogy milyen elképzelhető költségek merülhetnek fel kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Szentlőrinci út

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy manapság már nem lehet előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert manipulálta a km órát. A külföldről behozott használt autók esetében a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha be is bizonyosodna a km óra tekerése, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő már ezzel a hibával vásárolta meg a kocsit. A külföldről behozott használt autók átnézésekor műszerrel teszteljük a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének kihagyása. Az autók kasztniján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a kocsi törve volt, és lakatolni kellett, mindössze gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy hol javasolt ellenőrizni, illetve nem mindenki képes értelmezni a mért információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű azonnali költséget is jelenthet. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még megfelelő lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet kerékmérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is alapvetően hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése valószínűsíti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Nem számít, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen pártatlan tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú magyarázatoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Okosabb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy többet futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy érdemes későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete röviden

A következő felsorolás nem kimerítő, mindössze a megszokott lépéseket demonstrálja.

 • Külső vizsgálat: pl. fényezés, esetleges törések állapota
 • Belső átnézés: ülések, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, alváz átnézése.
 • Motor ellenőrzése: olajfolyás, váltó átvizsgálása, hűtőfolyadék.
 • Működés átnézése: az autó beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után a szükséges részletekbe menő beszámoló a tapasztalt gondokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Műszeres felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Szentlőrinci út és komputeres hibakód nullázás kiszállással

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével XXIII. kerület Szentlőrinci út vonzáskörzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt gépkocsik ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése XXIII. kerület Szentlőrinci út

Mit lehet ellenőrizni az autón XXIII. kerület Szentlőrinci út régiójában?

Az autó átfogó állapotának megállapítása XXIII. kerület Szentlőrinci út területén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével nyomon követhetők többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: például biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

számítógépes motordiagnosztika XXIII. kerület Szentlőrinci út

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is kiolvasható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a kocsi fenntartásának költségeit, de nyilvánvalóan érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó átnézés költsége XXIII. kerület Szentlőrinci út

Az autó állapotfelmérésének ára attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átvizsgálás árát bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

használt kocsi alapos átnézésének ára XXIII. kerület Szentlőrinci út

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye azon múlik, hogy milyen részletes szakvéleményt kell adnunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Minden gond felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak szakműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika XXIII. kerület Szentlőrinci út

Milyen műszereket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést mindenképpen okos dolog végrehajtani!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbakör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek az autó különböző elemeiből
 • A gépkocsi úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó felkészítése műszaki vizsgára XXIII. kerület Szentlőrinci út

Többek között az alábbi típusok felülvizsgálatát kérik tőlünk:

 • Helyszíni Alfa Romeo 156 előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Műszeres Audi A4 autó értékbecslés XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Mindenre kiterjedő BMW X6 autó értékbecslés
 • Használt Citroen C2 előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Alapos Chrysler Crossfire átnézés utazás előtt XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Hétvégi Dacia Lodgy felkészítés műszaki vizsgára
 • Műszeres Daewoo Matiz helyszíni állapotfelmérés XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Hétvégi Ford Fusion autó értékbecslés
 • Megbízható Daihatsu Copen használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Helyszíni Dodge Charger használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Fiat 508 helyszíni állapotfelmérés XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Szakértő Ford Edge helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Műszeres Honda Insight autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Hyundai Matrix átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Jaguar E-Pace előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Jeep Patriot előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Kia Sorento előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Szakértő Lada 112 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Műszeres Lancia Zeta autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Land Rover Range Rover autó értékbecslés
 • Hétvégi Lexus RX átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Lincoln Aviator műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Maserati Levante használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Mazda 6 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Hétvégi Mercedes C osztály helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Mitsubishi Lancer használtautó átvizsgálás helyszínen XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Szakértő Nissan Murano használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Olcsó Opel Tigra átnézés utazás előtt XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Szakértő Peugeot Boxer használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Helyszíni Pontiac Sunfire használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Porsche 718 műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Renault R18 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Rolls-Royce Corniche autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Rover Metro autó értékbecslés XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Mindenre kiterjedő Saab 9-5 átnézés utazás előtt XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Helyszíni Seat Alhambra átnézés utazás előtt
 • Megbízható Skoda Scala helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Műszeres Smart Fortwo Brabus átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Használt Ssangyong Korando helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Subaru B9 Tribeca előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Szakértő Suzuki Carry műszeres vizsgálata
 • Alapos Tesla Model S átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Szakértő Toyota Avensis Verso átnézés utazás előtt
 • Megbízható Volkswagen Touareg autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Volvo V90 helyszíni állapotfelmérés XXIII. kerület Szentlőrinci út
 • Hétvégi Wartburg 1.3 autó értékbecslés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi ellenőrzésével XXIII. kerület Szentlőrinci út körzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Szentlőrinci út területén, átvizsgálás az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére