Mitsubishi diagnosztika Csomád

Megosztás

Mitsubishi diagnosztika Csomád és computeres ECU hibakód olvasás

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és gépjármű állapotfelmérés Csomád területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt járművek átnézését tudjuk elvégezni!
Az alábbi alkatrészek, részegységek többször kerülnek szóba az autódiagnosztikával kapcsolatban.

ABS hibakód olvasás

 • ABS jeladó ellenőrzése
 • ABS tömb hiba

Check engine fedélzeti diagnosztika

 • check engine lámpa törlése

EGR szelep ellenőrzés műszeres diagnosztikával

 • EGR szelep hiba mit okoz

ESP fedélzeti diagnosztika

 • ESP hiba

Fojtószelep műszeres kódolvasás

 • fojtószelep tisztító

Főtengely diagnosztika

 • főtengely jeladó ellenőrzése

Km óra kiolvasás

 • visszatekert km óra megállapítása

Lambdaszonda hibakód olvasás

 • lambdaszonda hiba

Légtömegmérő diagnosztika

 • légtömegmérő hiba jelei

Légzsák fedélzeti diagnosztika

 • légzsák vezérlő újraindítás

Nyelestengely diagnosztika

 • nyelestengely csapágy hiba jelei

Önindító diagnosztika

 • önindító hiba tünetei

Porlasztó fedélzeti diagnosztika

 • porlasztó tűzkarika hiba

Turbó diagnosztika

  • turbó meghibásodás jelei

Üzemanyag nyomászabályzó ellenőrzés műszeres diagnosztikával

   • üzemanyag nyomásszabályzó szelep cseréje

Vezérlés diagnosztika

   • vezérműtengely jeladó hiba Renault

Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és gépjármű állapotfelmérés Csomád

Szakműhelyünk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Hibakód kiolvasás Csomád

Használtautó átvizsgálás helyszínen Csomád

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Csomád környékén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!
A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Csomád

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Csomád régiójában?

Az autó átfogó állapotának ellenőrzése Csomád környékén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.
Autó belső átnézése: például a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Csomád

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok hosszabb távon befolyásolják a gépjármű működtetésének költségeit, viszont egyértelműen érdemes számolni velük a kocsivásárlás tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű átnézés ára Csomád

Az autó átnézésének költsége azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. A vizsgálat árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

mobil használt autó átvizsgálás díja Csomád

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott felmérés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Az összes hiányosság megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Sajnos igen. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek a jármű élettartama alatt.

gépjármű állapotfelmérés Csomád

Milyen eszközöket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan okos dolog megcsinálni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbamenettel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek az autó különböző komponensei felől
 • A gépkocsi menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó hibái
 • A kuplung kopása

autó ellenőrzése nyaralás előtt Csomád

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Csomád körzetében +36 70 352 1562!

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:

– időszakos indíthatóság hiba

– üzemanyag-nyomás hiba

– főtengely jeladó hiba

– ECU hiba

– lambda szonda hiba

– gyújtásvezérlő elektronika hiba

– biztosítéktábla hiba

– turbó hiba

– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:

– valós km érték kiolvasása

– olajcsere ellenőrzése, nullázása

– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk

Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Csomád

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással

Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

 1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
 2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott paramétereket, tényleges és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

Skoda diagnosztika

 • Skoda hibakód táblázat

Volkswagen hibakód olvasás, problémák

 • VW alapjárat ingadozás

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható különbséget regisztrál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok alakjában.

Suzuki diagnosztika

 • Suzuki Ignis műszerfal jelzései
 • Suzuki Swift check engine lámpa világít
 • Suzuki Swift gázadásra megtorpan
 • Suzuki Swift injektor hiba
 • Suzuki Swift PCV szelep hiba

A nem tolerálható paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Renault diagnosztika

 • Renault Clio alapjárat ingadozás
 • Renault műszaki adatok

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szenzora révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Audi hibakód olvasás, problémák

 • Audi A4 B5 hibakódok
 • Audi A6 olajcsere nullázás
 • Audi hibajelzések a műszerfalon

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás
Típustól függően az alábbi gyakori igények jelentkeznek megrendelőink részéről:

BMW hibakód olvasás igények

 • BMW 118i hibák
 • BMW e39 kipörgésgátló hiba
 • BMW e46 check engine lámpa
 • BMW e46 műszerfal jelzések jelentése
 • BMW e90 műszerfal jelzések
 • BMW hibakód törlés
 • BMW x5 hibakódok

Mitsubishi diagnosztika Csomád

Ford diagnosztika

Mercedes hibakód olvasás, problémák

 • Mercedes a 140 műszerfal jelzések|Mercedes a 160 műszerfal jelzések|Mercedes diagnosztika|Mercedes hibakód lista|Mercedes hibakód olvasás|Mercedes hibakód olvasó|Mercedes hibakód táblázat|Mercedes hibakód törlés|Mercedes hibakódok|Mercedes hibakódok jelentése|Mercedes műszerfal jelzések|Mercedes vito hibakódok

Opel hibakód olvasás, problémák

 • Opel Astra g elektromos gázpedál hiba
 • Opel Astra g fojtószelep hiba
 • Opel Astra h műszerfal jelzések
 • Opel Meriva hibakódok
 • Opel Zafira műszerfal jelzések

Peugeot diagnosztika

 • Peugeot 206 műszerfal hibajelzések
 • Peugeot 307 műszerfal hibajelzések
 • Peugeot diagnosztika

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.
Számítógépes autódiagnosztika Csomád területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére