Műszeres Ford Thunderbird átnézés Baross Gábor-telep autókereskedőnél

Megosztás

Műszeres Ford Thunderbird átnézés Baross Gábor-telep autókereskedőnél

Használt jármű vizsgálat autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen megvett kocsija nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a szervízben? Örülne neki, ha egy sokat látott autóvásárlási tanácsadó átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri megvenni az autót, és elképzelhető, hogy a szomszéd nem tudja pótolni a takargatott hibák feltárásában tapasztalt szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve tudjuk megcsinálni egy vagy akár több autó vizsgálatát otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Elmondjuk a kocsi szokásos típushibáit, és elmondjuk, hogy milyen várható kiadások adódhatnak kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Baross Gábor-telep

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt gondolja, hogy manapság már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy tekerte a km órát. A külföldről importált használt autók esetében a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha nyilvánvalóvá is válna a km óra manipulálása, az eladó nyilatkozhatna úgy, hogy ő már így hozta be az autót. A más országból behozott használt autók vizsgálatakor műszerrel nézzük át a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének mellőzése. A járművek karosszériáján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a kocsi törve volt, és javítani kellett, csak gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket javasolt mérni, illetve nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft extra ráfordítást is jelenthet. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos pluszköltséget okozhat autótípustól függően, különös tekintettel abban az esetben, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is komolyan hatással van arra, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit mond a kereskedő, az egyedüli tárgyilagos tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a barát alkosson szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, vagy ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy célszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata vázlatosan

A következő felsorolás nem teljes, mindössze a szokásos lépéseket demonstrálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. karosszéria, esetleges törések állapota
 • Belső vizsgálat: ülések, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, féltengely felmérése.
 • Motor vizsgálata: hosszbordásszíj, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: az autó beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után részletes jelentés a tapasztalt problémákról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak magyarázata.

Helyszíni Kia állapotfelmérés Baross Gábor-telep és computeres motordiagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Baross Gábor-telep körzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel felszerelt autók átnézését tudjuk elvégezni!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Baross Gábor-telep

Mit lehet ellenőrizni az autón Baross Gábor-telep környékén?

Az autó átfogó állapotának auditálása Baross Gábor-telep környékén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével felderíthetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, csapágyak állapota.

A jármű belső átnézése: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Baross Gábor-telep

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők hosszabb távon befolyásolják a jármű állagmegóvásának ráfordítását, viszont egyértelműen hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használtautó átvizsgálás díja Baross Gábor-telep

Az autó átvizsgálásának összege attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az átvizsgálás díját telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

mobil használt autó átvizsgálás díja Baross Gábor-telep

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen alapos elemzést kell kiállítanunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Mindegyik hiányosság észlelhető a helyszínen?

Nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek a jármű élettartama során.

fékhatás vizsgálat Baross Gábor-telep

Milyen műszereket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb komponense, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan javasolt elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve a diagnosztizált használtautó esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbakör olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztúttal kimutatható, esetleges hiányosságok az autónál:

 • Zörejek a kocsi különféle részeiből
 • A jármű úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó kopása
 • A tengelykapcsoló státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Baross Gábor-telep

Többnyire az alábbi típusok átnézését hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

 • Alapos Alfa Romeo 147 felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Audi TT átnézés utazás előtt
 • Szakértő BMW I3 műszeres vizsgálata
 • Használt Citroen BX átvizsgálás külföldi út előtt Baross Gábor-telep
 • Helyszíni Chrysler 300 helyszíni autó állapotfelmérés Baross Gábor-telep
 • Műszeres Dacia Lodgy előzetes műszaki átvizsgálása Baross Gábor-telep
 • Műszeres Daewoo Tacuma használtautó átvizsgálás helyszínen Baross Gábor-telep
 • Helyszíni Ford Galaxy helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Daihatsu Terios helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos Dodge Caliber autó értékbecslés Baross Gábor-telep
 • Műszeres Fiat 131 autó értékbecslés Baross Gábor-telep
 • Hétvégi Ford Focus műszeres vizsgálata Baross Gábor-telep
 • Helyszíni Honda Legend autó értékbecslés
 • Műszeres Hyundai i30 helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Jaguar XE autóvizsgálat helyszínen Baross Gábor-telep
 • Olcsó Jeep Grand Cherokee átvizsgálás külföldi út előtt
 • Műszeres Kia Sorento felkészítés műszaki vizsgára
 • Helyszíni Lada 112 felkészítés műszaki vizsgára Baross Gábor-telep
 • Alapos Lancia Kappa használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Land Rover Range Rover használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Lexus GS autó állapotfelmérés vásárlás előtt Baross Gábor-telep
 • Mindenre kiterjedő Lincoln Mark helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Maserati Coupe helyszíni állapotfelmérés Baross Gábor-telep
 • Olcsó Mazda B-Sorozat átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Mercedes E osztály autó értékbecslés Baross Gábor-telep
 • Olcsó Mitsubishi Colt használtautó átvizsgálás helyszínen Baross Gábor-telep
 • Helyszíni Nissan Pathfinder autó állapotfelmérés vásárlás előtt Baross Gábor-telep
 • Hétvégi Opel Astra F átnézés utazás előtt Baross Gábor-telep
 • Hétvégi Peugeot 508 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Baross Gábor-telep
 • Helyszíni Pontiac Tempest autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Olcsó Porsche 991 felkészítés műszaki vizsgára
 • Hétvégi Renault R9 autó értékbecslés
 • Megbízható Rolls-Royce Silver Shadow műszeres vizsgálata Baross Gábor-telep
 • Helyszíni Rover Metro előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Saab 9000 helyszíni autó állapotfelmérés Baross Gábor-telep
 • Helyszíni Seat Leon átnézés utazás előtt
 • Használt Skoda Fabia használtautó átvizsgálás helyszínen Baross Gábor-telep
 • Mindenre kiterjedő Smart Fortwo Passion műszeres vizsgálata Baross Gábor-telep
 • Olcsó Ssangyong Rodius használt autó állapotfelmérés Baross Gábor-telep
 • Mindenre kiterjedő Subaru BRZ autóvizsgálat helyszínen Baross Gábor-telep
 • Olcsó Suzuki Baleno autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Tesla Model 3 helyszíni állapotfelmérés Baross Gábor-telep
 • Megbízható Toyota Supra autóvizsgálat helyszínen
 • Olcsó Volkswagen Crafter autóvizsgálat helyszínen Baross Gábor-telep
 • Műszeres Volvo 700-as sorozat előzetes műszaki átvizsgálása Baross Gábor-telep
 • Műszeres Zastava GL 55 helyszíni autó állapotfelmérés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átvizsgálásával Baross Gábor-telep területén +36 70 352 1562!

Helyszíni gépkocsi átvizsgálás Baross Gábor-telep környékén, ellenőrzés az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére