Műszeres Hyundai Galloper jármű átvizsgálás Dunakeszi Gyártelep kiszállással

Megosztás

Műszeres Hyundai Galloper jármű átvizsgálás Dunakeszi Gyártelep kiszállással

Használt gépkocsi állapotfelmérés kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen vásárolt autója nem állna néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Jó lenne, ha egy hozzáértő szerelő átvizsgálná a jelöltjét?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és lehet, hogy az ismerős nem tudja helyettesíteni a takargatott hibák kinyomozásában sokat látott szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve tudjuk megcsinálni egy vagy akár több jármű átvizsgálását otthonában, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit aztán megbánna.
 • Ismertetjük a jármű gyakorta előforduló típushibáit, és listázzuk, hogy milyen sejthető ráfordítások adódhatnak kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Gyártelep

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nem lehet előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert visszapörgette a km órát. Az Ausztriából importált használt autók esetében a km óra előre pörgetést nehéz bizonyítani, mert ha a km óra manipulálása, az eladó mondhatja, hogy ő eleve így vásárolta meg az autót. A külföldről behozott használt autók vizsgálatakor műszerrel ellenőrizzük a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés mellőzése. A gépkocsik külső elemein típusonként más és más a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a jármű törve volt, és lakatolni kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, de sajnos sokan nem tudják, hogy mely részeket javasolt ellenőrizni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft extra ráfordítást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még megfelelő lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet gumimérettől függően, kiváltképpen akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is alapvetően befolyásolja azt, hogy a gépkocsi milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése valószínűsíti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Nem az a fontos, hogy mit állít az eladó, az egyetlen elfogulatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” típusú állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a barát mondjon szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, illetve ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is, mielőtt döntene. Előfordul, hogy azt látjuk az életben, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata vázlatosan

Az alábbi lista nem teljeskörű, mindössze a szokásos lépéseket illusztrálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. fényezés, esetleges törések állapota
 • Belső felmérés: utastér, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékek, féltengely vizsgálata.
 • Motor felmérése: olajfolyás, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

A vizsgálat után tüzetes jelentés a tapasztalt gondokról, a kocsi állapotának áttekintése.

Helyszíni Skoda állapotfelmérés Dunakeszi Gyártelep és számítógépes motordiagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Dunakeszi Gyártelep vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező gépkocsik átnézését tudjuk vállalni!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Dunakeszi Gyártelep

Mit lehet ellenőrizni az autón Dunakeszi Gyártelep vonzáskörzetében?

A kocsi általános állapotának megállapítása Dunakeszi Gyártelep körzetében

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, csapágyak állapota.

Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Dunakeszi Gyártelep

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb műszaki paraméter is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok évek múltán szabják meg a kocsi működtetésének költségeit, viszont okvetlenül figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó átvizsgálás díja Dunakeszi Gyártelep

A gépkocsi állapotfelmérésének költsége azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az átnézés díját bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

mobil használt autó átvizsgálás díja Dunakeszi Gyártelep

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy milyen alapos elemzést kell mondani a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Minden hiba detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Dunakeszi Gyártelep

Milyen műszereket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Gyakorta történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legféltettebb része, ezt az ellenőrzést okvetlenül okos dolog elvégezni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így az ellenőrzött jármű esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a kocsi különféle elemeiből
 • Az autó úttartása
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló kopása
autó felkészítése műszaki vizsgára Dunakeszi Gyártelep

Többnyire az alábbi típusok vizsgálatát hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

 • Helyszíni Alfa Romeo 75 helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Gyártelep
 • Használt Audi A2 műszeres vizsgálata Dunakeszi Gyártelep
 • Alapos BMW X3 műszeres vizsgálata
 • Olcsó Citroen Spacetourer használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Chrysler Neon autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Dacia Duster használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Helyszíni Daewoo Matiz helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Gyártelep
 • Hétvégi Ford Ranger gépjármű állapotfelmérés Dunakeszi Gyártelep
 • Alapos Daihatsu Sirion műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Dodge Ram autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Gyártelep
 • Olcsó Fiat 1500 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Ford Edge autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Honda Civic átnézés utazás előtt
 • Használt Hyundai Galloper felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Gyártelep
 • Mindenre kiterjedő Jaguar XE átnézés utazás előtt
 • Használt Jeep Compass átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Gyártelep
 • Alapos Kia Sportage helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Gyártelep
 • Alapos Lada Priora átvizsgálás külföldi út előtt
 • Használt Lancia Voyager átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Land Rover Freelander helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Gyártelep
 • Megbízható Lexus LS helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Lincoln Navigator műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Maserati GT használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Olcsó Mazda Premacy helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Mercedes B osztály előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Gyártelep
 • Hétvégi Mitsubishi Pajero átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Gyártelep
 • Szakértő Nissan NV200 felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Gyártelep
 • Mindenre kiterjedő Opel Rekord átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Gyártelep
 • Alapos Peugeot 206 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Pontiac Tempest műszeres vizsgálata Dunakeszi Gyártelep
 • Megbízható Porsche Cayenne autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Olcsó Renault Scenic XMOD átvizsgálás külföldi út előtt
 • Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Silver Shadow helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Gyártelep
 • Műszeres Rover 200 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Saab 9000 átnézés utazás előtt Dunakeszi Gyártelep
 • Alapos Seat Cordoba előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Skoda Suberb előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Gyártelep
 • Olcsó Smart Forfour autó értékbecslés Dunakeszi Gyártelep
 • Szakértő Ssangyong Rodius felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Gyártelep
 • Olcsó Subaru XV helyszíni autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Suzuki Carry autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Gyártelep
 • Műszeres Tesla Model 3 használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Gyártelep
 • Alapos Toyota Avensis műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Volkswagen Bora helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Volvo 900-as sorozat autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Yugo Koral használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Gyártelep

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Dunakeszi Gyártelep övezetében +36 70 352 1562!

Használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Gyártelep környékén, vizsgálat a helyszínen +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére