Műszeres Opel Grandland X átvizsgálás Soroksár háznál

Megosztás

Műszeres Opel Grandland X átvizsgálás Soroksár háznál

Használt autó átvizsgálás autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen megvett járműve nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a szervízben? Szeretné, ha egy sokat látott szerelő átnézné a kinézett autót?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri az árát a kinézett autó, és előfordulhat, hogy az ismerős nem tudja helyettesíteni a rejtett műszaki hiányosságok felderítésében hozzáértő szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több gépkocsi állapotfelmérését lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan autót vásároljon meg, amit utólag megbánna.
 • Felsoroljuk az autó jellemző szériahibáit, és listázzuk, hogy milyen várható kiadások adódhatnak az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Soroksár

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy manapság már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók esetében a km óra manipulálását nehéz bizonyítani, ugyanis ha ki is derülne a km óra tekerése, az eladó hangoztathatná azt, hogy ő már ilyen állapotban vette meg a kocsit. A külföldről behozott használt gépkocsik vizsgálatakor műszerrel kontrolláljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elfelejtése. A járművek kasztniján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a jármű törve volt, és javítani kellett, csak gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely elemeket érdemes mérni, és nem mindenki képes értelmezni a mért információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft extra ráfordítást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal le kell váltani az abroncsokat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még jó lenne, de a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem érhető el a szükséges tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet autótípustól függően, kiváltképpen akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett kocsi. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a járművön.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vásárláskor jó szempontok

 1. Nem számít, hogy mit mond az eladó, az egyetlen tárgyilagos tényező az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a barát mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Okosabb megelőzni a bajt, de ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy érdemes várni a döntéssel, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete röviden

Az alábbi felsorolás nem teljes, mindössze a nagyobb lépéseket prezentálja.

 • Külső vizsgálat: pl. karosszéria, esetleges törések állapota
 • Belső vizsgálat: ülések, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, alváz átnézése.
 • Motor ellenőrzése: hosszbordásszíj átvizsgálás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés felmérése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után részletes tájékoztatás a tapasztalt gondokról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak magyarázata.

Helyszíni használtautó átvizsgálás helyszínen Soroksár és OBD műszerrel végzett autódiagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Soroksár területén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel felszerelt autók ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Soroksár

Mit lehet ellenőrizni az autón Soroksár területén?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Soroksár körzetében

A kocsi külső átnézése: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

Autó ellenőrzése belül: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Soroksár

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai érték is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában határozzák meg a jármű működtetésének költségeit, viszont okvetlenül hasznos információk az autóvétel szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó ellenőrzés ára Soroksár

Az autó átnézésének ára attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az átvizsgálás díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Soroksár

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, jól felszerelt műhelyben végrehajtott felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Az összes hiányosság megállapítható a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szakműhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre az autó üzemeltetés alatt.

gépjármű állapotfelmérés Soroksár

Milyen eszközöket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul ésszerű megcsinálni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így a vizsgált gépkocsi esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbamenettel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a kocsi különféle komponensei felől
 • A jármű menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó hibái
 • A tengelykapcsoló kopása
autó felkészítése műszaki vizsgára Soroksár

Leggyakrabban a következő típusok ellenőrzését kérik tőlünk:

 • Olcsó Alfa Romeo 145 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Audi TT műszeres vizsgálata Soroksár
 • Helyszíni BMW 330 autóvizsgálat helyszínen
 • Helyszíni Citroen BX helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Chrysler PT Cruiser használt autó állapotfelmérés Soroksár
 • Megbízható Dacia Lodgy átnézés utazás előtt Soroksár
 • Szakértő Daewoo Racer autó értékbecslés
 • Helyszíni Ford Galaxy használt autó állapotfelmérés Soroksár
 • Alapos Daihatsu Cuore autó állapotfelmérés vásárlás előtt Soroksár
 • Használt Dodge Caliber helyszíni állapotfelmérés Soroksár
 • Helyszíni Fiat Campagnola átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Ford Fiesta felkészítés műszaki vizsgára Soroksár
 • Hétvégi Honda CR-V helyszíni állapotfelmérés Soroksár
 • Helyszíni Hyundai Elantra átvizsgálás külföldi út előtt
 • Használt Jaguar S-Type előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Jeep Patriot autó értékbecslés
 • Olcsó Kia Magentis autó állapotfelmérés vásárlás előtt Soroksár
 • Használt Lada Kalina műszeres vizsgálata Soroksár
 • Alapos Lancia Zeta átvizsgálás külföldi út előtt
 • Megbízható Land Rover Discovery használtautó átvizsgálás helyszínen Soroksár
 • Alapos Lexus RC átnézés utazás előtt
 • Műszeres Lincoln MKZ autó értékbecslés
 • Megbízható Maserati Coupe előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Mazda MX-3 felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Mercedes G osztály autóvizsgálat helyszínen Soroksár
 • Hétvégi Mitsubishi Colt autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Nissan Patrol átvizsgálás külföldi út előtt Soroksár
 • Használt Opel Vectra használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Peugeot Rifter helyszíni állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Catalina használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Porsche Boxster műszeres vizsgálata Soroksár
 • Hétvégi Renault Talisman használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Rolls-Royce Silver Spur átvizsgálás külföldi út előtt
 • Megbízható Rover 400 autó értékbecslés Soroksár
 • Alapos Saab 9000 átnézés utazás előtt Soroksár
 • Alapos Seat MII átnézés utazás előtt Soroksár
 • Helyszíni Skoda Kodiaq előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Smart Fortwo Brabus felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Ssangyong Korando helyszíni állapotfelmérés Soroksár
 • Műszeres Subaru XV használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Suzuki Vitara helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Tesla Model X műszeres vizsgálata Soroksár
 • Műszeres Toyota Yaris átnézés utazás előtt Soroksár
 • Alapos Volkswagen Bora helyszíni állapotfelmérés Soroksár
 • Olcsó Volvo V40 előzetes műszaki átvizsgálása Soroksár
 • Szakértő Yugo 55 használt autó állapotfelmérés

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Soroksár körzetében +36 70 352 1562!

Használt autó átvizsgálás Soroksár vonzáskörzetében, átvizsgálás az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére