Műszeres Toyota Corolla Verso autó vizsgálat XXIII. kerület Haraszti út autókereskedőnél

Megosztás

Műszeres Toyota Corolla Verso autó vizsgálat XXIII. kerület Haraszti út autókereskedőnél

Használt kocsi állapotfelmérés autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen vásárolt járműve nem állna egy rövid idő elteltével már a szervízben? Örülne neki, ha egy hozzáértő autóvásárlási tanácsadó átnézné a kinézett autót?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és elképzelhető, hogy az ismerős nem képes pótolni a rejtett műszaki hiányosságok kinyomozásában hozzáértő szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően végezzük egy vagy akár több kocsi átvizsgálását otthonában, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Ismertetjük a gépkocsi gyakorta előforduló típushibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen előrelátható költségek adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Haraszti út

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert tekerte a km órát. A külföldről behozott használt autók esetében a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha ki is tudódik valahogy a km óra manipulálása, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő már ezzel a hibával hozta be a gépkocsit. A külföldről behozott használt gépkocsik vizsgálatakor műszerrel nézzük át a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elhanyagolása. A gépkocsik karosszériáján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán autóknál jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a kocsi törve volt, és lakatolni kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely elemeket javasolt mérni, és nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
 3. Sokan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár több százezer Ft többletkiadást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal le kell váltani a gumikat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még kielégítő lenne, azonban a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget okozhat kerékmérettől függően, kiváltképpen akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is alapvetően befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése nagyjából sejteti a lehetséges meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Nem számít, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli objektív tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a szomszéd alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, de ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete nagy vonalakban

A következő lista nem kimerítő, csupán a nagyobb munkafázisokat prezentálja.

 • Külső átnézés: pl. fényezés, esetleges törések állapota
 • Belső felmérés: utastér, csomagtartó
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, féltengely ellenőrzése.
 • Motor felmérése: hosszbordásszíj, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés vizsgálata: az autó beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után részletes tájékoztatás a megállapított hibaforrásokról, a kocsi állapotának ismertetése.

Mobil autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Haraszti út és komputeres fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó XXIII. kerület Haraszti út területén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező gépkocsik átnézését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése XXIII. kerület Haraszti út

Mit lehet ellenőrizni az autón XXIII. kerület Haraszti út régiójában?

Az autó átfogó állapotának auditálása XXIII. kerület Haraszti út környékén

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával felfedhetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

A gépkocsi ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműszíj állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés XXIII. kerület Haraszti út

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai érték is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a gépjármű működtetésének költségeit, de okvetlenül érdemes számolni velük a kocsivásárlás tekintetében.

A jármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű átnézés díja XXIII. kerület Haraszti út

Az autó átvizsgálásának költsége attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az audit összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

használt autó állapotfelmérés ár XXIII. kerület Haraszti út

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire részletes elemzést kell adnunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett felmérés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Mindegyik gond észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csakis szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki a jármű élettartama alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika XXIII. kerület Haraszti út

Milyen eszközöket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést minden körülmények között érdemes elvégezni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve az átnézett autó esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Próbakör

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbakörrel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Kopogás a kocsi különféle komponensei felől
 • A gépkocsi menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó hibái
 • A tengelykapcsoló státusza
autó felkészítése hosszú útra XXIII. kerület Haraszti út

Leggyakrabban az alábbi autómárkák felülvizsgálatát szoktuk elvégezni:

 • Olcsó Alfa Romeo 145 használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Haraszti út
 • Használt Audi TT előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő BMW 318 műszeres vizsgálata XXIII. kerület Haraszti út
 • Mindenre kiterjedő Citroen AX autóvizsgálat helyszínen XXIII. kerület Haraszti út
 • Műszeres Chrysler Crossfire felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Haraszti út
 • Helyszíni Dacia Sandero használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Daewoo Lanos helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Ford Ranger helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Haraszti út
 • Műszeres Daihatsu Terios autó értékbecslés
 • Megbízható Dodge Nitro helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Haraszti út
 • Alapos Fiat Linea használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Ford Courier felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Haraszti út
 • Megbízható Honda Integra előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Hyundai Getz műszeres vizsgálata XXIII. kerület Haraszti út
 • Mindenre kiterjedő Jaguar XJS használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Haraszti út
 • Hétvégi Jeep Patriot autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Haraszti út
 • Megbízható Kia Picanto műszeres vizsgálata XXIII. kerület Haraszti út
 • Hétvégi Lada Nova autó értékbecslés XXIII. kerület Haraszti út
 • Helyszíni Lancia Voyager helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Land Rover Freelander műszeres vizsgálata XXIII. kerület Haraszti út
 • Megbízható Lexus NX helyszíni állapotfelmérés XXIII. kerület Haraszti út
 • Olcsó Lincoln Aviator átnézés utazás előtt XXIII. kerület Haraszti út
 • Műszeres Maserati Grancabrio előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Haraszti út
 • Szakértő Mazda B-Sorozat használtautó átvizsgálás helyszínen XXIII. kerület Haraszti út
 • Mindenre kiterjedő Mercedes E osztály műszeres vizsgálata XXIII. kerület Haraszti út
 • Műszeres Mitsubishi Galant használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Nissan Cube használtautó átvizsgálás helyszínen XXIII. kerület Haraszti út
 • Megbízható Opel Corsa B helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Peugeot 407 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Firebird előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Haraszti út
 • Alapos Porsche Boxster használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Renault wind helyszíni állapotfelmérés XXIII. kerület Haraszti út
 • Alapos Rolls-Royce Silver Spur átnézés utazás előtt
 • Mindenre kiterjedő Rover 400 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Saab 99 átnézés utazás előtt XXIII. kerület Haraszti út
 • Megbízható Seat Tarraco használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Skoda Suberb helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Smart Fortwo Brabus autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Ssangyong Korando helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Haraszti út
 • Helyszíni Subaru Justy helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Haraszti út
 • Műszeres Suzuki Forenza használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Haraszti út
 • Használt Tesla Roadster autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Haraszti út
 • Alapos Toyota Hilux felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Volkswagen Polo használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Volvo S90 átnézés utazás előtt XXIII. kerület Haraszti út
 • Mindenre kiterjedő Zastava 750 helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Haraszti út

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével XXIII. kerület Haraszti út vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni kocsi átnézés XXIII. kerület Haraszti út területén, átvizsgálás a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére