Műszeres Volkswagen Golf 2 állapotfelmérés XXII. kerület Balatoni út autókereskedőnél

Megosztás

Műszeres Volkswagen Golf 2 állapotfelmérés XXII. kerület Balatoni út autókereskedőnél

Használt autó vizsgálat gyorsan, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen kifizetett kocsija nem rostokolna néhány hét múlva már a szervízben? Jó lenne, ha egy tapasztalt autóvásárlási tanácsadó véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vétel az autó, és előfordulhat, hogy az ismerős nem képes pótolni a nem nyilvánvaló műszaki hiányosságok kinyomozásában tapasztalt szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több jármű átvizsgálását otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit aztán megbánna.
 • Ismertetjük a gépkocsi tipikus szériahibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen várható költségek adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXII. kerület Balatoni út

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt gondolja, hogy manapság már nem lehet visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert manipulálta a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók esetén a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha napvilágra is kerülne a km óra manipulálása, a kereskedő mondhatja, hogy ő eleve ezzel a hibával hozta be a járművet. A külföldről behozott használt kocsik átnézésekor műszerrel teszteljük a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elhanyagolása. A kocsik külső elemein típusonként különböző a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy az autó balesetet szenvedett, és lakatolni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket érdemes ellenőrizni, és nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
 3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor azonnal cserélni kell az abroncsokat, tudniillik olyan elhasznált állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még megfelelő lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget okozhat gumimérettől függően, különös tekintettel olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem az a fontos, hogy mit állít az eladó, az egyetlen fontos tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a barát mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a problémát, vagy ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Előfordulhat, hogy egy többet futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt javasoljuk, hogy nézzen meg több autót is a döntése előtt. Gyakran látjuk az életben, hogy észszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete vázlatosan

A következő lista nem teljes, csak a tipikus lépéseket vázolja.

 • Külső ellenőrzés: pl. karosszéria, szélvédők állapota
 • Belső felmérés: ülések, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, féltengely felmérése.
 • Motor vizsgálata: olajfolyás, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés ellenőrzése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után a szükséges részletekbe menő jelentés a megállapított problémákról, a kocsi állapotának áttekintése.

Akár hétvégi Volvo állapotfelmérés XXII. kerület Balatoni út és számítógépes motordiagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó XXII. kerület Balatoni út vonzáskörzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 interfésszel rendelkező autók ellenőrzését tudjuk vállalni!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXII. kerület Balatoni út

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés XXII. kerület Balatoni út környékén?

Az autó átfogó állapotának szemrevételezése XXII. kerület Balatoni út régiójában

Autó külső átnézése: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése.

A jármű belső átnézése: többek között biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

használt autó állapotfelmérése XXII. kerület Balatoni út

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai érték is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok hosszabb távon határozzák meg a jármű fenntartásának ráfordítását, de okvetlenül hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az autó műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használt kocsi átvizsgálás költsége XXII. kerület Balatoni út

A jármű ellenőrzésének költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az audit árát telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

használt autó átnézés XXII. kerület Balatoni út

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell kiállítanunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Minden hiba észlelhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama során.

gépjármű állapotfelmérés XXII. kerület Balatoni út

Milyen műszereket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Sokszor fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést minden körülmények között érdemes megcsinálni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztút olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek a jármű különböző komponensei felől
 • A jármű menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor zörejei
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung státusza
autó felkészítése hosszú útra XXII. kerület Balatoni út

Rendszerint a következő típusok vizsgálatát végezzük el:

 • Hétvégi Alfa Romeo 159 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Megbízható Audi A1 autóvizsgálat helyszínen XXII. kerület Balatoni út
 • Használt BMW 420 helyszíni állapotfelmérés XXII. kerület Balatoni út
 • Hétvégi Citroen Berlingo átvizsgálás külföldi út előtt XXII. kerület Balatoni út
 • Műszeres Chrysler Neon autó értékbecslés
 • Olcsó Dacia Sandero autóvizsgálat helyszínen XXII. kerület Balatoni út
 • Hétvégi Daewoo Kalos előzetes műszaki átvizsgálása XXII. kerület Balatoni út
 • Hétvégi Ford Fiesta autóvásárlási szakértő
 • Használt Daihatsu YRV autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Szakértő Dodge Avenger felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Fiat Coupe átnézés utazás előtt
 • Alapos Ford Galaxy átnézés utazás előtt XXII. kerület Balatoni út
 • Használt Honda HR-V használtautó átvizsgálás helyszínen XXII. kerület Balatoni út
 • Hétvégi Hyundai IX 55 autó értékbecslés XXII. kerület Balatoni út
 • Olcsó Jaguar XE helyszíni autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Jeep Wrangler műszeres vizsgálata XXII. kerület Balatoni út
 • Hétvégi Kia Cerato átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Lada 110 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Lancia Thesis helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Land Rover Range Rover Sport helyszíni állapotfelmérés
 • Használt Lexus LC műszeres vizsgálata XXII. kerület Balatoni út
 • Alapos Lincoln MKZ felkészítés műszaki vizsgára XXII. kerület Balatoni út
 • Hétvégi Maserati Quattroporte műszeres vizsgálata
 • Műszeres Mazda 2 használtautó átvizsgálás helyszínen XXII. kerület Balatoni út
 • Hétvégi Mercedes B osztály előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Mitsubishi Eclipse átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Nissan Sunny használtautó átvizsgálás helyszínen XXII. kerület Balatoni út
 • Mindenre kiterjedő Opel Astra G helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Peugeot 405 átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Pontiac Solstice használt autó állapotfelmérés XXII. kerület Balatoni út
 • Hétvégi Porsche Cayenne előzetes műszaki átvizsgálása XXII. kerület Balatoni út
 • Olcsó Renault R12 helyszíni autó állapotfelmérés XXII. kerület Balatoni út
 • Alapos Rolls-Royce Silver Shadow autó értékbecslés XXII. kerület Balatoni út
 • Olcsó Rover 400 autóvizsgálat helyszínen XXII. kerület Balatoni út
 • Mindenre kiterjedő Saab 9000 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Seat Tarraco átnézés utazás előtt
 • Megbízható Skoda Octavia átnézés utazás előtt
 • Alapos Smart Fortwo Passion felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Ssangyong Rodius előzetes műszaki átvizsgálása XXII. kerület Balatoni út
 • Hétvégi Subaru Libero használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Suzuki Swift autóvizsgálat helyszínen XXII. kerület Balatoni út
 • Hétvégi Tesla Roadster előzetes műszaki átvizsgálása XXII. kerület Balatoni út
 • Használt Toyota FJ Cruiser helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Volkswagen Golf 5 autó értékbecslés XXII. kerület Balatoni út
 • Helyszíni Volvo Amazon helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Wartburg 311 autóvizsgálat helyszínen XXII. kerület Balatoni út

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével XXII. kerület Balatoni út övezetében +36 70 352 1562!

Helyszíni gépkocsi átnézés XXII. kerület Balatoni út területén, átvizsgálás az autópiacon +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére