Olcsó BMW X3 kocsi átnézés Pest megye autópiacon

Megosztás

Olcsó BMW X3 kocsi átnézés Pest megye autópiacon

Használt autó átnézés kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan vásárolt kocsija nem állna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Szeretné, ha egy hozzáértő szakértő átnézné a kinézett autót?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri megvenni az autót, és elképzelhető, hogy a szomszéd nem képes pótolni a rejtett hibák felderítésében hozzáértő szerelőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több jármű átnézését otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan autót vegyen meg, amit később megbánna.
 • Elmondjuk a kocsi tipikus alaphibáit, és elmondjuk, hogy milyen várható költségek adódhatnak kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Pest megye

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy ma már nem tudjuk visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert manipulálta a km órát. A külföldről importált használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést nehéz bizonyítani, ugyanis ha nyilvánvalóvá is válna a km óra manipulálása, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő már ezzel a hibával hozta be a gépkocsit. A más országból behozott használt autók vizsgálatakor műszerrel olvassuk ki a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elmulasztása. A gépkocsik karosszériáján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy az autó törve volt, és lakatolni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket kell vizsgálni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott adatokat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is jelenthet. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani az abroncsokat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még elégséges lenne, ellenben a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet kerékmérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is alapvetően hatással van arra, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Mindegy, hogy mit mond az eladó, az egyedüli objektív tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a kolléga alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, illetve ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Előfordulhat, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete röviden

Az alábbi felsorolás nem teljes, mindössze a tipikus munkafázisokat demonstrálja.

 • Külső felmérés: pl. karosszéria, illesztések állapota
 • Belső vizsgálat: utastér, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékek, alváz átnézése.
 • Motor felmérése: olajfolyás, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés ellenőrzése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után a szükséges részletekbe menő jelentés a tapasztalt gondokról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak elmondása.

Helyszíni Daewoo állapotfelmérés Pest megye és számítógépes autódiagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Pest megye vonzáskörzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel rendelkező autók átnézését tudjuk vállalni!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Pest megye

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Pest megye vonzáskörzetében?

A kocsi átfogó állapotának auditálása Pest megye vonzáskörzetében

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával azonosíthatók többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A gépkocsi belső átnézése: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Pest megye

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok évek múltán szabják meg a kocsi fenntartásának ráfordítását, de feltétlenül érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

A jármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű ellenőrzés ára Pest megye

Az autó átnézésének ára azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az átvizsgálás összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Pest megye

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, szakszervizben végrehajtott átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Az összes hiányosság detektálható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek a jármű élettartama alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Pest megye

Milyen műszereket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legdrágább része, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul javasolt végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén az átnézett autó esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit minden használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a kocsi különböző elemeiből
 • A gépkocsi menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó kopása
 • A kuplung kopása
autó felkészítése műszaki vizsgára Pest megye

Általában a következő autómárkák ellenőrzését végezzük el:

 • Helyszíni Alfa Romeo 155 előzetes műszaki átvizsgálása Pest megye
 • Műszeres Audi A2 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi BMW M5 átnézés utazás előtt
 • Használt Citroen Jumper helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Chrysler PT Cruiser használt autó állapotfelmérés Pest megye
 • Használt Dacia Duster autóvizsgálat helyszínen Pest megye
 • Műszeres Daewoo Kalos műszeres vizsgálata Pest megye
 • Helyszíni Ford Galaxy autó előzetes műszaki átvizsgálása Pest megye
 • Hétvégi Daihatsu YRV műszeres vizsgálata Pest megye
 • Olcsó Dodge Nitro előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Fiat Scudo helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Ford Orion helyszíni állapotfelmérés Pest megye
 • Megbízható Honda Integra autó értékbecslés
 • Szakértő Hyundai I30 helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos Jaguar XE autó állapotfelmérés vásárlás előtt Pest megye
 • Megbízható Jeep Compass autóvizsgálat helyszínen Pest megye
 • Műszeres Kia Niro autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Lada 111 felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Lancia Ypsilon autó értékbecslés Pest megye
 • Mindenre kiterjedő Land Rover Range Rover Evoque átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Lexus LS átvizsgálás külföldi út előtt Pest megye
 • Hétvégi Lincoln MKX műszeres vizsgálata Pest megye
 • Szakértő Maserati Quattroporte átnézés utazás előtt Pest megye
 • Szakértő Mazda E-sorozat autóvizsgálat helyszínen Pest megye
 • Mindenre kiterjedő Mercedes E osztály használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Mitsubishi Outlander autó állapotfelmérés vásárlás előtt Pest megye
 • Szakértő Nissan Pathfinder műszeres vizsgálata Pest megye
 • Használt Opel Adam használtautó átvizsgálás helyszínen Pest megye
 • Hétvégi Peugeot 508 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Pontiac Catalina felkészítés műszaki vizsgára
 • Helyszíni Porsche 991 használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Renault Megane használt autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Rolls-Royce Corniche felkészítés műszaki vizsgára Pest megye
 • Hétvégi Rover Mini helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Saab 93 autó értékbecslés
 • Szakértő Seat Ateca helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Skoda Felicia helyszíni autó állapotfelmérés Pest megye
 • Alapos Smart Crossblade átvizsgálás külföldi út előtt
 • Megbízható Ssangyong Actyon autó értékbecslés Pest megye
 • Helyszíni Subaru XV átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Suzuki Baleno helyszíni állapotfelmérés Pest megye
 • Szakértő Tesla Model 3 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Pest megye
 • Alapos Toyota Hiace átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Volkswagen Bora használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Volvo 400-as sorozat előzetes műszaki átvizsgálása Pest megye
 • Hétvégi Wartburg 313 autó értékbecslés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Pest megye környékén +36 70 352 1562!

Helyszíni kocsi vizsgálat Pest megye övezetében, ellenőrzés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére