Olcsó Lada Kalina átvizsgálás XXII. kerület Ady Endre út autópiacon

Megosztás

Olcsó Lada Kalina átvizsgálás XXII. kerület Ady Endre út autópiacon

Használt gépkocsi átvizsgálás autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen kifizetett járműve nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szervízben? Örülne neki, ha egy tapasztalt szerelő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy jó vétel az autó, és elképzelhető, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a nem nyilvánvaló műszaki hiányosságok kinyomozásában tapasztalt szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több kocsi átvizsgálását háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit utólag megbánna.
 • Felsoroljuk a gépkocsi jellemző problémáit, és elmondjuk, hogy milyen elképzelhető kiadások adódhatnak kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXII. kerület Ady Endre út

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy ma már nem kivitelezhető előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy manipulálta a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók kapcsán a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha be is bizonyosodna a km óra tekerése, az eladó hangoztathatná azt, hogy ő már így hozta be a kocsit. A más országból behozott használt autók ellenőrzésekor műszerrel vizsgáljuk a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés kihagyása. A járművek külső elemein típusonként különböző a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a gépkocsi törve volt, és lakatolni kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, de sajnos sokan nem tudják, hogy hol kell ellenőrizni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért adatokat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor azonnal le kell váltani az abroncsokat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még kielégítő lenne, de a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat gumimérettől függően, különös tekintettel olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett jármű. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is nagyban befolyásolja azt, hogy a gépkocsi milyen célra vethető be a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése előrevetíti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Mindegy, hogy mit mond az eladó, az egyedüli elfogulatlan szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a kolléga mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több autót is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy érdemes későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete nagy vonalakban

Az alábbi felsorolás nem teljeskörű, csupán a megszokott lépéseket vázolja.

 • Külső ellenőrzés: pl. karosszéria, esetleges törések állapota
 • Belső vizsgálat: utastér, csomagtartó
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, alváz ellenőrzése.
 • Motor felmérése: olajfolyás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés felmérése: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után tüzetes tájékoztatás a tapasztalt gondokról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Mobil Hyundai állapotfelmérés XXII. kerület Ady Endre út és OBD műszerrel végzett autódiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával XXII. kerület Ady Endre út környékén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 interfésszel rendelkező autók vizsgálatát tudjuk vállalni!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése XXII. kerület Ady Endre út

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés XXII. kerület Ady Endre út környékén?

A kocsi átfogó állapotának auditálása XXII. kerület Ady Endre út vonzáskörzetében

A jármű külső átnézése: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

Autó szemrevételezése belülről: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműszíj állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika XXII. kerület Ady Endre út

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb technikai paraméter is detektálható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok hosszabb távon szabják meg a gépjármű állagmegóvásának költségeit, viszont feltétlenül érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű ellenőrzés díja XXII. kerület Ady Endre út

A gépkocsi átvizsgálásának összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átnézés árát telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.

használt autó állapotfelmérés ár XXII. kerület Ady Endre út

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Mindegyik hiányosság észlelhető a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csakis szakműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a kocsi használata alatt.

autó gyújtásdiagnosztika XXII. kerület Ady Endre út

Milyen berendezéseket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Mivel a motor a jármű legköltségesebb része, ezt a vizsgálatot feltétlenül érdemes elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), így a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztkör olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztúttal feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek az autó különböző komponensei felől
 • A jármű menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor zörejei
 • A váltó kopása
 • A kuplung elhasználtsága
autó felkészítése műszaki vizsgára XXII. kerület Ady Endre út

Általában a következő autómárkák felülvizsgálatát szoktuk elvégezni:

 • Alapos Alfa Romeo 159 műszeres vizsgálata
 • Megbízható Audi A6 használtautó átvizsgálás helyszínen XXII. kerület Ady Endre út
 • Szakértő BMW 420 felkészítés műszaki vizsgára
 • Helyszíni Citroen DS3 autó értékbecslés XXII. kerület Ady Endre út
 • Műszeres Chrysler Sebring helyszíni autó állapotfelmérés XXII. kerület Ady Endre út
 • Használt Dacia Logan előzetes műszaki átvizsgálása
 • Olcsó Daewoo Kalos műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Ford Ranger használtautó vásárlás
 • Alapos Daihatsu Terios felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Dodge Magnum helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Fiat Marengo átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Ford Ranger helyszíni autó állapotfelmérés XXII. kerület Ady Endre út
 • Alapos Honda Integra használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Hyundai Trajet műszeres vizsgálata XXII. kerület Ady Endre út
 • Használt Jaguar S-Type használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Jeep Commander használt autó állapotfelmérés XXII. kerület Ady Endre út
 • Megbízható Kia Magentis autó értékbecslés
 • Szakértő Lada 110 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Lancia Lybra autó értékbecslés XXII. kerület Ady Endre út
 • Hétvégi Land Rover Discovery használt autó állapotfelmérés XXII. kerület Ady Endre út
 • Hétvégi Lexus RX előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Lincoln Continental átnézés utazás előtt XXII. kerület Ady Endre út
 • Helyszíni Maserati Grancabrio autóvizsgálat helyszínen XXII. kerület Ady Endre út
 • Helyszíni Mazda B-Sorozat autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXII. kerület Ady Endre út
 • Szakértő Mercedes GT autó értékbecslés XXII. kerület Ady Endre út
 • Hétvégi Mitsubishi Lancer átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Nissan 200 SX használt autó állapotfelmérés XXII. kerület Ady Endre út
 • Mindenre kiterjedő Opel Mokka átnézés utazás előtt XXII. kerület Ady Endre út
 • Mindenre kiterjedő Peugeot 206 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Pontiac Catalina felkészítés műszaki vizsgára XXII. kerület Ady Endre út
 • Olcsó Porsche 925 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Renault Safrane helyszíni állapotfelmérés XXII. kerület Ady Endre út
 • Használt Rolls-Royce Silver Spur helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Rover 600 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Saab 9000 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Seat Cordoba előzetes műszaki átvizsgálása
 • Műszeres Skoda Roomster átnézés utazás előtt
 • Használt Smart Fortwo Pure autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXII. kerület Ady Endre út
 • Szakértő Ssangyong XLV előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Subaru Legacy átnézés utazás előtt XXII. kerület Ady Endre út
 • Használt Suzuki Splash autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Tesla Roadster autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Toyota Paseo autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Volkswagen Scirocco autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXII. kerület Ady Endre út
 • Helyszíni Volvo 300-as sorozat előzetes műszaki átvizsgálása XXII. kerület Ady Endre út
 • Olcsó Wartburg 311 autóvizsgálat helyszínen

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával XXII. kerület Ady Endre út vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű vizsgálat XXII. kerület Ady Endre út régiójában, átvizsgálás a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére