Olcsó Nissan X-Trail vizsgálat XXI. kerület Szent István út autópiacon

Megosztás

Olcsó Nissan X-Trail vizsgálat XXI. kerület Szent István út autópiacon

Használt gépkocsi átnézés kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha az újonnan vásárolt járműve nem állna néhány hét múlva már a szerelőnél? Örülne neki, ha egy hozzáértő autóvásárlási tanácsadó véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy jó vétel az autó, és lehet, hogy az ismerős nem képes helyettesíteni a rejtett hibák feltárásában hozzáértő szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több gépkocsi átnézését lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan gépkocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Elmondjuk a jármű tipikus problémáit, és listázzuk, hogy milyen lehetséges kiadások fordulhatnak elő az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Szent István út

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt hiszi, hogy manapság már nincs lehetőség visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert manipulálta a km órát. Az Ausztriából importált használt autók esetén a km óra előre pörgetést nehéz bizonyítani, ugyanis ha nyilvánvalóvá is válna a km óra tekerése, az eladó állíthatná azt, hogy ő eleve ilyen állapotban vásárolta meg a járművet. A külföldről behozott használt kocsik ellenőrzésekor műszerrel nézzük át a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés kihagyása. A gépkocsik karosszériáján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a jármű balesetet szenvedett, és javítani kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy mely elemeket kell vizsgálni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár százezer forintos nagyságrendű azonnali költséget is jelenthet. Gyakori eset, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal cserélni kell a gumikat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, de a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást jelenthet gumimérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett kocsi. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is nagyban befolyásolja azt, hogy a gépkocsi milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése nagyjából sejteti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

 1. Nem számít, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli fontos szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a kolléga alkosson véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, illetve ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk az életben, hogy érdemes későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

A következő felsorolás nem kimerítő, csupán a nagyobb lépéseket vázolja.

 • Külső átnézés: pl. fényezés, esetleges törések állapota
 • Belső ellenőrzés: utastér, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékbetétek, alváz ellenőrzése.
 • Motor ellenőrzése: hosszbordásszíj, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés ellenőrzése: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után tüzetes tájékoztatás a megállapított hibaforrásokról, a kocsi állapotának áttekintése.

Akár hétvégi használt autó állapotfelmérés XXI. kerület Szent István út és computeres autódiagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával XXI. kerület Szent István út területén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 interfésszel ellátott gépkocsik átnézését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Szent István út

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen XXI. kerület Szent István út területén?

Az autó átfogó állapotának ellenőrzése XXI. kerület Szent István út vonzáskörzetében

Autó külső átnézése: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

Autó szemrevételezése belülről: például a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés XXI. kerület Szent István út

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a gépjármű fenntartásának költségeit, viszont nyilvánvalóan figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű ellenőrzés ára XXI. kerület Szent István út

Az autó állapotfelmérésének költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az átnézés árát telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

használt autó állapotfelmérés ár XXI. kerület Szent István út

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Az összes hiba felmérhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szervizműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama alatt.

gépjármű állapotfelmérés XXI. kerület Szent István út

Milyen eszközöket használunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legköltségesebb része, ezt a vizsgálatot okvetlenül okos dolog megcsinálni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

 • Kopogás a jármű különféle komponensei felől
 • A jármű menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung kopása
autó felkészítése hosszú útra XXI. kerület Szent István út

Többnyire az alábbi típusok vizsgálatát hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

 • Alapos Alfa Romeo 166 autóvizsgálat helyszínen XXI. kerület Szent István út
 • Műszeres Audi A8 autóvizsgálat helyszínen XXI. kerület Szent István út
 • Helyszíni BMW 120 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Citroen Jumper autó értékbecslés XXI. kerület Szent István út
 • Alapos Chrysler Crossfire műszeres vizsgálata XXI. kerület Szent István út
 • Olcsó Dacia Lodgy autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Olcsó Daewoo Racer használt autó állapotfelmérés XXI. kerület Szent István út
 • Mobil Ford Ranger autó értékbecslés
 • Megbízható Daihatsu Materia helyszíni állapotfelmérés XXI. kerület Szent István út
 • Helyszíni Dodge Magnum előzetes műszaki átvizsgálása
 • Olcsó Fiat 126 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Ford Fusion helyszíni állapotfelmérés
 • Szakértő Honda XXI. kerület Szent István út átnézés utazás előtt
 • Olcsó Hyundai I40 használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Szent István út
 • Használt Jaguar Daimler átnézés utazás előtt XXI. kerület Szent István út
 • Alapos Jeep Wrangler átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Szent István út
 • Mindenre kiterjedő Kia Sportage autóvizsgálat helyszínen XXI. kerület Szent István út
 • Használt Lada Niva autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Lancia Phedra használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Szent István út
 • Hétvégi Land Rover Freelander előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Lexus ES műszeres vizsgálata XXI. kerület Szent István út
 • Helyszíni Lincoln MKZ használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Szent István út
 • Műszeres Maserati Ghibli felkészítés műszaki vizsgára
 • Műszeres Mazda 6 átnézés utazás előtt
 • Megbízható Mercedes GT autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Mitsubishi Space Wagon felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Nissan GT-R használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Szent István út
 • Alapos Opel Agila átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Szent István út
 • Mindenre kiterjedő Peugeot 308 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Le Mans használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Porsche 911 használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Szent István út
 • Mindenre kiterjedő Renault wind autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Szent István út
 • Alapos Rolls-Royce Silver Shadow helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Rover 200 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Megbízható Saab 9-3 autó értékbecslés XXI. kerület Szent István út
 • Olcsó Seat Leon felkészítés műszaki vizsgára XXI. kerület Szent István út
 • Helyszíni Skoda Fabia autóvizsgálat helyszínen
 • Helyszíni Smart Fortwo Brabus műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Ssangyong Actyon autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Szent István út
 • Műszeres Subaru Justy autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Suzuki Baleno használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Szent István út
 • Megbízható Tesla Model X átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Toyota Yaris autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Volkswagen Touareg előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Volvo 700-as sorozat felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Wartburg 353 felkészítés műszaki vizsgára

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével XXI. kerület Szent István út övezetében +36 70 352 1562!

Helyszíni gépkocsi átvizsgálás XXI. kerület Szent István út területén, vizsgálat a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére