Olcsó Ssangyong Kyron állapotfelmérés Budatétény autókereskedőnél

Megosztás

Olcsó Ssangyong Kyron állapotfelmérés Budatétény autókereskedőnél

Használt gépkocsi átnézés akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan megvett autója nem állna egy rövid idő elteltével már a szervízben? Jó lenne, ha egy tapasztalt szakember átvizsgálná a jelöltjét?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri megvenni az autót, és előfordulhat, hogy az ismerős nem tudja helyettesíteni a takargatott problémák felderítésében hozzáértő szerelőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően végezzük egy vagy akár több gépkocsi átvizsgálását lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
 • Ismertetjük a kocsi tipikus alaphibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen várható ráfordítások fordulhatnak elő az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Budatétény

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

 1. Az autó vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nem lehet visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy visszapörgette a km órát. A külföldről behozott használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést nehéz bizonyítani, mert ha a km óra manipulálása, az eladó állíthatná azt, hogy ő eleve ezzel a hibával vásárolta meg az autót. A külföldről behozott használt autók átnézésekor műszerrel olvassuk ki a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elhanyagolása. A gépkocsik kasztniján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a gépkocsi balesetet szenvedett, és lakatolni kellett, csak gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy a karosszéria mely részeit javasolt mérni, illetve nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft többletkiadást is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani az abroncsokat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még megfelelő lenne, azonban a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos pluszköltséget okozhat autótípustól függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett jármű. Jelentős eltérés van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra használható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem számít, hogy mit állít az eladó, az egyetlen objektív tényező a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a kolléga alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, vagy ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy megéri várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

Az alábbi lista nem teljeskörű, mindössze a jellemző lépéseket ismerteti.

 • Külső ellenőrzés: pl. karosszéria, illesztések állapota
 • Belső ellenőrzés: utastér, műszerfal
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, féltengely átnézése.
 • Motor ellenőrzése: olajfolyás, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

A vizsgálat után tüzetes tájékoztatás a tapasztalt hibaforrásokról, az autó állapotának áttekintése.

Mobil gépjármű állapotfelmérés Budatétény és computeres motordiagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Budatétény területén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel rendelkező járművek átnézését tudjuk vállalni!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Budatétény

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Budatétény területén?

A gépjármű átfogó állapotának szemrevételezése Budatétény környékén

A jármű külső átnézése: a jármű szemrevételezésével azonosíthatók többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Budatétény

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai viszonyszám is detektálható, pl. ECU, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában befolyásolják a jármű üzemeltetésének költségeit, de egyértelműen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Autó átvizsgálás díja Budatétény

A gépkocsi ellenőrzésének ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. A vizsgálat összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

használt autó átnézés Budatétény

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell mondani a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Valamennyi hiba észlelhető a helyszínen?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csakis szervizműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Budatétény

Milyen műszereket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést okvetlenül ésszerű megcsinálni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ezt alapul véve az ellenőrzött jármű esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbamenettel észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

 • Kopogás az autó különféle elemeiből
 • Az autó úttartása
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Budatétény

Többek között a következő autómárkák felülvizsgálatát végezzük el:

 • Hétvégi Alfa Romeo 155 helyszíni autó állapotfelmérés Budatétény
 • Szakértő Audi A8 autó értékbecslés
 • Hétvégi BMW 435 autó értékbecslés
 • Mindenre kiterjedő Citroen C3 műszeres vizsgálata
 • Műszeres Chrysler Grand Voyager helyszíni állapotfelmérés
 • Használt Dacia Duster felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Daewoo Tacuma felkészítés műszaki vizsgára
 • Mobil Ford Fusion autó értékbecslés Budatétény
 • Szakértő Daihatsu Trevis műszeres vizsgálata
 • Megbízható Dodge Nitro használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Fiat 1100 használt autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Ford Tourneo helyszíni autó állapotfelmérés Budatétény
 • Olcsó Honda S 2000 autóvizsgálat helyszínen Budatétény
 • Olcsó Hyundai IX 20 felkészítés műszaki vizsgára Budatétény
 • Hétvégi Jaguar E-Pace használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Szakértő Jeep Wrangler műszeres vizsgálata Budatétény
 • Helyszíni Kia Sportage átvizsgálás külföldi út előtt Budatétény
 • Mindenre kiterjedő Lada Vesta autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Olcsó Lancia Ypsilon helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Land Rover Freelander használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Olcsó Lexus UX használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Lincoln Continental autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budatétény
 • Szakértő Maserati Coupe helyszíni autó állapotfelmérés Budatétény
 • Használt Mazda CX-9 helyszíni autó állapotfelmérés Budatétény
 • Hétvégi Mercedes GT autó értékbecslés Budatétény
 • Megbízható Mitsubishi Eclipse átvizsgálás külföldi út előtt Budatétény
 • Olcsó Nissan 350 Z átvizsgálás külföldi út előtt
 • Mindenre kiterjedő Opel Ascona autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budatétény
 • Hétvégi Peugeot 406 helyszíni autó állapotfelmérés Budatétény
 • Műszeres Pontiac GTO helyszíni autó állapotfelmérés Budatétény
 • Megbízható Porsche 718 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Renault R9 műszeres vizsgálata Budatétény
 • Helyszíni Rolls-Royce Corniche autóvizsgálat helyszínen Budatétény
 • Műszeres Rover 600 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Saab 900 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Seat Tarraco autó értékbecslés Budatétény
 • Megbízható Skoda Favorit felkészítés műszaki vizsgára Budatétény
 • Hétvégi Smart Fortwo Coupe felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Ssangyong XLV autóvizsgálat helyszínen Budatétény
 • Szakértő Subaru BRZ autó értékbecslés
 • Műszeres Suzuki Vitara átvizsgálás külföldi út előtt Budatétény
 • Szakértő Tesla Roadster autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budatétény
 • Alapos Toyota Auris helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Volkswagen Polo használt autó állapotfelmérés Budatétény
 • Alapos Volvo C70 használt autó állapotfelmérés Budatétény
 • Szakértő Zastava 1100 átnézés utazás előtt Budatétény

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó ellenőrzésével Budatétény régiójában +36 70 352 1562!

Használt gépkocsi átvizsgálás Budatétény régiójában, átvizsgálás az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére