Peugeot 206 hibakód törlés Kispest

Megosztás

Peugeot 206 hibakód törlés Kispest

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kispest területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!


A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kispest

Vállalkozásunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Autódiagnosztika hibakód törlés Kispest

Diagnosztikai területek – Peugeot 206 hibakódok

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– benzines autó nem indul kattog Kispest
– rail nyomásérzékelő hiba
– vezérlőegység hiba
– opel astra g elektromos gázpedál hiba Kispest
– katalizátor hiba jelei
– benzinpumpa hangos
– holtponti jeladó hibajelenség
– turbo hiba füst Kispest
– ford focus 1.6 tdci légtömegmérő hiba
– differenciálmű hiba jelei Kispest
– alapjárat felpörög
– ABS vezérlő hibák
– kipörgésgátló világít
– mitől merül le az autó akkumulátor
– nincs szikra a gyertyánál
– fényszóró hibák Kispest
– katalizátor hiba jelei
– gyakran bekapcsol a hűtőventilátor Kispest
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– BMW valós km kiolvasás
– szelepfedél tömítés olajfolyás
– porlasztó tűzkarika hiba

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.

EOBD hibakód lista Kispest
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott adatokat, tényleges és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás Kispest
– Opel Calibra hibakód kiolvasás Kispest
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás Kispest
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás Kispest
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
Peugeot 406 hibakód kiolvasás Kispest
– Peugeot 206 hibakód törlés Kispest
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás Kispest
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás Kispest
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás Kispest
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Kispest

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használt autó állapotfelmérés Kispest

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Kispest körzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Kispest

Mit lehet ellenőrizni az autón Kispest területén?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Kispest vonzáskörzetében

A jármű külső átnézése: a jármű megtekintésével felfedhetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

Autó szemrevételezése belülről: például az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres fékhatás mérés Kispest

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai érték is detektálható, pl. ECU, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a jármű üzemeltetésének ráfordítását, de okvetlenül hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Gépjármű átvizsgálás költsége Kispest

Az autó átvizsgálásának költsége attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az ellenőrzés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Kispest

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átnézés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Mindegyik gond megállapítható a vásárlás helyén?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki a kocsi használata során.

autó gyújtásdiagnosztika Kispest

Milyen eszközöket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a jármű legdrágább eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul okos dolog végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbakör olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a kocsi különféle elemeiből
  • A jármű menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló állapota
autó állapotfelmérése Kispest

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával Kispest környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kispest területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére