Részecskeszűrő szenzor hiba

Megosztás

Előfordul, hogy részecskeszűrő szenzor hibával fordulnak hozzánk ügyfeleink. A részecskeszűrő szenzor hiba jelei lehet teljesítménycsökkenés, megnőtt üzemanyag-fogyasztás, gyenge reagálás a gázadásra, a DPF koromtartalmának téves kiszámítása.

Megtörténhet, hogy megnő a motor hőmérséklete, de akár a CHECK ENGINE lámpa is kigyulladhat!

Dpf nyomáskülönbség érzékelő hiba

A részecskeszűrő nyomásérzékelője a részecskeszűrő rendszer fontos része. Figyeli a koromszintet. Ha leáll, azt a műszerfalon megjelenő figyelmeztető lámpa jelzi. Ezt soha ne hagyja figyelmen kívül! Egy meghibásodott részecskeszűrő-érzékelő problémát jelent autója számára, és eltömíti a részecskeszűrőt.

Sokszor ezekkel a kérdésekkel találnak meg minket a kuncsaftok:

  • DPF nyomáskülönbség érzékelő hiba
  • Honnan tudom hogy regenerál a DPF?
  • P244B hibakód
  • Gyakori regenerálás

Mi az a részecskeszűrő nyomásérzékelő?

A nyomáskülönbség-érzékelő egy elektronikus érzékelő, amely a DPF előtti és utáni ellennyomást méri, és meghatározza a DPF-ben lévő korom szintjét.

Hogyan működik a DPF nyomásérzékelő?

A DPF-érzékelő a DPF-en keresztüli nyomásesést méri. A részecskeszűrő nyomásesése a részecskeszűrőben felhalmozódott korom tömegének növekedésével nő. A kis koromtömeg-felhalmozódás alacsonyabb DPF-nyomásesést eredményez, míg a nagy koromtömeg-felhalmozódás magasabb DPF-nyomást eredményez.

Melyek a DPF-nyomásérzékelő tipikus hibakódjai?

  • P2452 – A részecskeszűrő differenciálnyomás-érzékelő meghibásodása
  • P2454 – Dízel részecskeszűrő differenciálnyomás-érzékelő túl alacsony feszültsége
  • P2455 – Dízel részecskeszűrő differenciálnyomás-érzékelő meghibásodása

Részecskeszűrő szenzor hiba gyakori kérdések

Mik a meghibásodott DPF nyomásérzékelő tünetei?

A hiba jelei lehetnek csökkent motorteljesítmény, üzemanyag-fogyasztás növekedés, az autó nem reagál a gázadásra, esetleg rángat.

Mennyire fontos a DPF nyomásérzékelő?

Ez az érzékelő nagyon fontos a DPF-rendszer számára, ha az érzékelő nem olvassa le vagy nem a megfelelő jeleket küldi, a DPF gyorsan eltömődhet.

Drága a DPF-nyomásérzékelő?

Ezeknek az érzékelőknek az ára nagyon változó, egyes márkák és modellek típusától függően elég drágák is lehetnek.

Ki tudom cserélni a DPF érzékelőt?

Az érzékelőt ki lehet cserélni, de ha a cserét követően az érzékelő nincs a járműhöz programozva, az ECU azt fogja hinni, hogy a régi érzékelő még mindig be van szerelve. Ha nem megfelelően van beszerelve, további problémákat, a DPF eltömődését okozhatja.

Ki kell cserélnem az érzékelőt, ha új DPF-et szereltem be?

A legjobb gyakorlat az érzékelő cseréje, ha új részecskeszűrőt szereltetett be.

Ha a részecskeszűrő szenzor hiba bekövetkezik, a kipufogógázok nem tudnak teljesen kiürülni, mivel az ellennyomás visszanyomja a kipufogógázt az égéstérbe, ami a DPM vagy a korom keveredését okozza a motorolajjal. A korom koptató hatású, és az olajjal keveredve a motorcsapágyak idő előtti kopását okozza. A regenerálás során a kipufogón keresztül távozó üzemanyag is csak részben ég el. Ez a maradék üzemanyag aztán lemossa a motor belső alkatrészeinek védő olajrétegét, és súlyos hibát okozhat.

A részecskeszűrő nyomásérzékelője létfontosságú a részecskeszűrő hosszú élettartamához, és ha a részecskeszűrő teljesen eltömődik, a regenerációs folyamat nem fogja helyrehozni. Vagy el kell távolítani és szakszerűen tisztítani, vagy ki kell cserélni, mindkét lehetőség átlagosan több ezer dollárba kerül. Sokkal többe, mint a hibás érzékelő diagnosztizálásának és cseréjének költsége, mielőtt túl késő lenne.

Ugrás az oldal tetejére