Szakértő Citroen C3 állapotfelmérés XXII. kerület Mária Terézia utca autókereskedőné

Megosztás

Szakértő Citroen C3 állapotfelmérés XXII. kerület Mária Terézia utca autókereskedőnél

Használt gépkocsi átvizsgálás akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen vásárolt járműve nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Szeretné, ha egy sokat látott autóvásárlási tanácsadó átvizsgálná a jelöltjét?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és megeshet, hogy az ismerős nem képes pótolni a takargatott hibák feltárásában jártas szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több autó átvizsgálását lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan gépkocsit vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
 • Ismertetjük az autó jellemző típushibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen előrelátható kiadások adódhatnak kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXII. kerület Mária Terézia utca

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nincs lehetőség visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert manipulálta a km órát. A külföldről behozott használt autók kapcsán a km óra tekerést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha a km óra pörgetése, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve ezzel a hibával hozta be a gépkocsit. A más országból behozott használt autók vizsgálatakor műszerrel vizsgáljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés kihagyása. A gépkocsik külső elemein típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy az autó törve volt, és szervizelni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy a karosszéria mely részeit kell ellenőrizni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott adatokat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor azonnal cserélni kell a gumikat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, azonban a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos pluszköltséget okozhat gumimérettől függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is alapvetően befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése valószínűsíti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Nem számít, hogy mit állít a kereskedő, az egyetlen elfogulatlan tényező az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú magyarázatoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a kolléga alkosson véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért az autókhoz, mint mi! Jobb elkerülni a problémát, illetve ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk az életben, hogy érdemes várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata nagy vonalakban

A következő lista nem teljes, mindössze a tipikus lépéseket prezentálja.

 • Külső vizsgálat: pl. kasztni, esetleges törések állapota
 • Belső vizsgálat: kárpit, csomagtartó
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékbetétek, alváz felmérése.
 • Motor felmérése: hosszbordásszíj, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés átnézése: az autó beindításakor menetpróba.

Az ellenőrzés után a szükséges részletekbe menő beszámoló a megállapított problémákról, a kocsi állapotának elmondása.

Mobil Mercedes állapotfelmérés XXII. kerület Mária Terézia utca és műszeres motordiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó XXII. kerület Mária Terézia utca övezetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező autók átnézését tudjuk vállalni!

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése XXII. kerület Mária Terézia utca

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés XXII. kerület Mária Terézia utca vonzáskörzetében?

A kocsi átfogó állapotának felmérése XXII. kerület Mária Terézia utca övezetében

A jármű külső átnézése: a jármű megvizsgálásával nyomon követhetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik állapota.

Autó ellenőrzése belül: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

használt autó állapotfelmérése XXII. kerület Mária Terézia utca

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki érték is kiolvasható, pl. ECU, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a gépjármű fenntartásának költségeit, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használtautó ellenőrzés költsége XXII. kerület Mária Terézia utca

Az adott gépjármű átnézésének ára azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az audit összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

mobil használt autó átvizsgálás díja XXII. kerület Mária Terézia utca

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell mondani a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Az összes hiányosság detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek a kocsi használata alatt.

autó gyújtásdiagnosztika XXII. kerület Mária Terézia utca

Milyen berendezéseket vetünk be az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan ésszerű végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek a jármű különféle részeiből
 • A gépkocsi menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor hangja
 • A váltó megfelelő működése
 • A kuplung állapota
autó ellenőrzése nyaralás előtt XXII. kerület Mária Terézia utca

Általában a következő típusok felülvizsgálatát hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

 • Szakértő Alfa Romeo 146 helyszíni állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Audi 90 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható BMW X4 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Citroen AX használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Chrysler Grand Voyager használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Dacia Logan autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Daewoo Lanos műszeres vizsgálata XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Helyszíni Ford Ranger használtautó vásárlás
 • Szakértő Daihatsu Copen átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Dodge Caliber használtautó átvizsgálás helyszínen XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Szakértő Fiat Stilo átvizsgálás külföldi út előtt XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Hétvégi Ford Kuga használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Honda CR-V előzetes műszaki átvizsgálása XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Olcsó Hyundai I40 helyszíni autó állapotfelmérés XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Használt Jaguar X-Type műszeres vizsgálata
 • Olcsó Jeep Cherokee felkészítés műszaki vizsgára XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Alapos Kia Picanto átvizsgálás külföldi út előtt XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Olcsó Lada 112 használt autó állapotfelmérés XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Helyszíni Lancia Voyager autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Alapos Land Rover Discovery helyszíni állapotfelmérés XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Megbízható Lexus ES autóvizsgálat helyszínen
 • Használt Lincoln Aviator használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Szakértő Maserati Grancabrio átvizsgálás külföldi út előtt XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Helyszíni Mazda BT-50 autóvizsgálat helyszínen
 • Olcsó Mercedes C osztály helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Mitsubishi Space Wagon helyszíni állapotfelmérés XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Megbízható Nissan Pathfinder helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Opel GT autó értékbecslés
 • Használt Peugeot 407 műszeres vizsgálata XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Hétvégi Pontiac Grand Prix átnézés utazás előtt
 • Műszeres Porsche 925 helyszíni állapotfelmérés XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Olcsó Renault Megane előzetes műszaki átvizsgálása XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Helyszíni Rolls-Royce Silver Shadow előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Rover 200 átvizsgálás külföldi út előtt XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Hétvégi Saab 9-5 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Seat Exeo felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Skoda Roomster autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Műszeres Smart Fortwo Pulse autó értékbecslés
 • Mindenre kiterjedő Ssangyong Korando autó értékbecslés
 • Olcsó Subaru Levorg autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Suzuki Vitara átvizsgálás külföldi út előtt
 • Műszeres Tesla Model S helyszíni állapotfelmérés XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Szakértő Toyota Starlet helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Volkswagen Multivan felkészítés műszaki vizsgára XXII. kerület Mária Terézia utca
 • Használt Volvo S80 autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Yugo Koral használtautó átvizsgálás helyszínen

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átvizsgálásával XXII. kerület Mária Terézia utca területén +36 70 352 1562!

Helyszíni kocsi átvizsgálás XXII. kerület Mária Terézia utca régiójában, átvizsgálás az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére