Szakértő Mitsubishi Colt kocsi átnézés XXIII. kerület Hősök tere autókereskedőnél

Megosztás

Szakértő Mitsubishi Colt kocsi átnézés XXIII. kerület Hősök tere autókereskedőnél

Használt gépkocsi átvizsgálás gyorsan, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen vásárolt járműve nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Szeretné, ha egy tapasztalt szakember átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és megeshet, hogy a szomszéd nem képes helyettesíteni a nem nyilvánvaló műszaki hiányosságok feltárásában hozzáértő szerelőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több jármű átnézését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Felsoroljuk a jármű jellemző alaphibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen sejthető ráfordítások fordulhatnak elő az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Hősök tere

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

 1. A jármű vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nem kivitelezhető visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy manipulálta a km órát. Az Ausztriából importált használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha ki is tudódik valahogy a km óra tekerése, az eladó nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve ezzel a hibával hozta be az autót. A külföldről behozott használt kocsik átnézésekor műszerrel nézzük át a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés mellőzése. A járművek karosszériáján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a kocsi balesetet szenvedett, és javítani kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy mely elemeket érdemes ellenőrizni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért adatokat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal cserélni kell az abroncsokat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még kielégítő lenne, viszont a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást okozhat autótípustól függően, kiváltképpen akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is alapvetően hatással van arra, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

 1. Nem számít, hogy mit mond az eladó, az egyetlen elfogulatlan szempont a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a kolléga mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt ajánljuk, hogy nézzen meg több autót is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy megéri későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata vázlatosan

A következő lista nem teljeskörű, csupán a nagyobb lépéseket illusztrálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. karosszéria, illesztések állapota
 • Belső átnézés: utastér, csomagtartó
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékbetétek, féltengely vizsgálata.
 • Motor felmérése: olajfolyás, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés átnézése: a kocsi beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után tüzetes jelentés a megállapított problémákról, az autó állapotának elmondása.

Helyszíni autóvásárlási szakértő XXIII. kerület Hősök tere és OBD műszerrel végzett hibakód kiolvasás törlés kiszállással

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó XXIII. kerület Hősök tere vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező autók átnézését tudjuk vállalni!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése XXIII. kerület Hősök tere

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen XXIII. kerület Hősök tere környékén?

A kocsi általános állapotának felmérése XXIII. kerület Hősök tere vonzáskörzetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A jármű belső átnézése: például az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres fékhatás mérés XXIII. kerület Hősök tere

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb technikai paraméter is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok hosszabb távon szabják meg a gépjármű működtetésének ráfordítását, de okvetlenül érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű ellenőrzés ára XXIII. kerület Hősök tere

A gépkocsi állapotfelmérésének díja azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az ellenőrzés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás XXIII. kerület Hősök tere

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő autótól!

Valamennyi hiba detektálható a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csak jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

autó gyújtásdiagnosztika XXIII. kerület Hősök tere

Milyen eszközöket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést mindenképpen okos dolog megcsinálni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve az átnézett autó esetleges egyéb károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztúttal diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek az autó különböző elemeiből
 • Az autó úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó hibái
 • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó ellenőrzése külföldi út előtt XXIII. kerület Hősök tere

Általában az alábbi típusok átnézését hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

 • Alapos Alfa Romeo 147 előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Hősök tere
 • Műszeres Audi A4 helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Hősök tere
 • Megbízható BMW 520 műszeres vizsgálata
 • Műszeres Citroen C4 autó értékbecslés XXIII. kerület Hősök tere
 • Helyszíni Chrysler Town helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Dacia Sandero átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Hősök tere
 • Olcsó Daewoo Tico felkészítés műszaki vizsgára
 • Mobil Ford Fusion átvizsgálás külföldi út előtt
 • Használt Daihatsu YRV előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Dodge Grand Caravan autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Hősök tere
 • Alapos Fiat Scudo átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Hősök tere
 • Alapos Ford Tourneo használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Honda Integra autóvizsgálat helyszínen XXIII. kerület Hősök tere
 • Megbízható Hyundai Pony helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Hősök tere
 • Műszeres Jaguar XJ átnézés utazás előtt
 • Megbízható Jeep Grand Cherokee előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Kia Rio autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Hősök tere
 • Mindenre kiterjedő Lada Kalina előzetes műszaki átvizsgálása
 • Olcsó Lancia Delta felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Hősök tere
 • Hétvégi Land Rover Range Rover átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Hősök tere
 • Olcsó Lexus IS felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Hősök tere
 • Mindenre kiterjedő Lincoln MKT előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Hősök tere
 • Helyszíni Maserati Quattroporte használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Mazda CX-9 felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Hősök tere
 • Olcsó Mercedes A osztály előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Hősök tere
 • Helyszíni Mitsubishi Colt átnézés utazás előtt
 • Olcsó Nissan X-Trail használtautó átvizsgálás helyszínen XXIII. kerület Hősök tere
 • Megbízható Opel Corsa D autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Hősök tere
 • Hétvégi Peugeot 206 helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Hősök tere
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Trans Sport autóvizsgálat helyszínen
 • Megbízható Porsche 944 használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Renault Talisman autó értékbecslés
 • Olcsó Rolls-Royce Corniche autó értékbecslés XXIII. kerület Hősök tere
 • Alapos Rover 400 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Megbízható Saab 9-3 X helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Hősök tere
 • Alapos Seat Arosa felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Skoda Octavia autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Hősök tere
 • Megbízható Smart Crossblade műszeres vizsgálata XXIII. kerület Hősök tere
 • Megbízható Ssangyong Tivoli átnézés utazás előtt
 • Mindenre kiterjedő Subaru B9 Tribeca átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Suzuki Liana átnézés utazás előtt
 • Olcsó Tesla Model S használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Toyota Yaris Verso előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Hősök tere
 • Megbízható Volkswagen Sharan átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Hősök tere
 • Hétvégi Volvo V70 helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Wartburg 311 előzetes műszaki átvizsgálása

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó ellenőrzésével XXIII. kerület Hősök tere övezetében +36 70 352 1562!

Helyszíni gépkocsi átnézés XXIII. kerület Hősök tere övezetében, átvizsgálás a helyszínen +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére