Szakértő Opel Senator állapotfelmérés Budafok háznál

Megosztás

Szakértő Opel Senator állapotfelmérés Budafok háznál

Használt kocsi vizsgálat a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan megvett járműve nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Szeretné, ha egy tapasztalt autóvásárlási tanácsadó véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri megvenni az autót, és elképzelhető, hogy az ismerős nem képes pótolni a rejtett műszaki hiányosságok felderítésében jártas autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően lehet végrehajtani egy vagy akár több autó állapotfelmérését otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Felsoroljuk a gépkocsi jellemző alaphibáit, és elmondjuk, hogy milyen várható ráfordítások merülhetnek fel kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Budafok

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt gondolja, hogy manapság már nem kivitelezhető előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy manipulálta a km órát. A Németországból behozott használt autók esetében a km óra előre pörgetést nehéz bizonyítani, mert ha a km óra tekerése, az eladó mondhatja, hogy ő eleve így hozta be a kocsit. A külföldről behozott használt gépkocsik átnézésekor műszerrel kontrolláljuk a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elmulasztása. Az autók kasztniján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a kocsi balesetet szenvedett, és javítani kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket érdemes ellenőrizni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár százezer forintos nagyságrendű azonnali költséget is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan kopott állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még elfogadható lenne, de a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást jelenthet autótípustól függően, kiváltképpen olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett jármű. Jelentős eltérés van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is komolyan hatással van arra, hogy a jármű milyen célra vethető be a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése előrevetíti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vásárláskor jó szempontok

 1. Nem az a fontos, hogy mit állít az eladó, az egyetlen tárgyilagos tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a kolléga mondjon szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Jobb megelőzni a problémát, vagy ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy megéri későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete vázlatosan

Az alábbi lista nem teljes, csupán a tipikus munkafázisokat ismerteti.

 • Külső átnézés: pl. karosszéria, esetleges törések állapota
 • Belső felmérés: ülések, csomagtartó
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, féltengely átnézése.
 • Motor felmérése: olajfolyás, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés átnézése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

Az átnézés után aprólékos jelentés a megállapított hibaforrásokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak áttekintése.

Műszeres Volkswagen állapotfelmérés Budafok és komputeres motordiagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Budafok vonzáskörzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 interfésszel rendelkező autók vizsgálatát tudjuk elvégezni!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Budafok

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Budafok környékén?

Az autó általános állapotának szemrevételezése Budafok körzetében

Autó ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával azonosíthatók többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota.

A jármű szemrevételezése belülről: például biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Budafok

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők évek múltán befolyásolják a jármű üzemeltetésének ráfordítását, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi átvizsgálás ára Budafok

A gépkocsi átvizsgálásának összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. A vizsgálat árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

használt autó állapotfelmérés ár Budafok

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett felmérés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Mindegyik műszaki probléma megállapítható a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szakműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata során.

gépjármű állapotfelmérés Budafok

Milyen műszereket vetünk be az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legféltettebb eleme, ezt a vizsgálatot okvetlenül javasolt megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztkörrel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek a kocsi különböző komponensei felől
 • A gépkocsi úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor viselkedése
 • A váltó kopása
 • A kuplung állapota
autó állapotfelmérése Budafok

Általában az alábbi autómárkák vizsgálatát szoktuk elvégezni:

 • Használt Alfa Romeo 155 használt autó állapotfelmérés Budafok
 • Olcsó Audi 80 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budafok
 • Alapos BMW 740 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Citroen Berlingo átnézés utazás előtt Budafok
 • Olcsó Chrysler Sebring használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Dacia Sandero helyszíni állapotfelmérés Budafok
 • Hétvégi Daewoo Tacuma használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Helyszíni Ford Focus autó előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Daihatsu Materia felkészítés műszaki vizsgára Budafok
 • Alapos Dodge Grand Caravan autó értékbecslés
 • Műszeres Fiat 1100 használt autó állapotfelmérés Budafok
 • Helyszíni Ford Taunus átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Honda Stream helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Hyundai Getz használt autó állapotfelmérés Budafok
 • Használt Jaguar XE átnézés utazás előtt Budafok
 • Hétvégi Jeep Compass előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Kia Stonic átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Lada Priora műszeres vizsgálata
 • Alapos Lancia Voyager autó értékbecslés
 • Hétvégi Land Rover Range Rover Evoque helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Lexus LS felkészítés műszaki vizsgára Budafok
 • Szakértő Lincoln Aviator használt autó állapotfelmérés Budafok
 • Mindenre kiterjedő Maserati Coupe előzetes műszaki átvizsgálása Budafok
 • Mindenre kiterjedő Mazda 929 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budafok
 • Szakértő Mercedes B osztály helyszíni állapotfelmérés
 • Használt Mitsubishi Space Wagon felkészítés műszaki vizsgára Budafok
 • Alapos Nissan Skyline átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Opel Vectra előzetes műszaki átvizsgálása Budafok
 • Szakértő Peugeot 308 használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Pontiac Firebird autó értékbecslés Budafok
 • Megbízható Porsche 911 autóvizsgálat helyszínen Budafok
 • Helyszíni Renault R12 műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Silver Shadow átnézés utazás előtt
 • Megbízható Rover 400 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budafok
 • Helyszíni Saab 99 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Seat Altea használt autó állapotfelmérés Budafok
 • Alapos Skoda Citigo előzetes műszaki átvizsgálása
 • Műszeres Smart Fortwo Budafok Coupe helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Ssangyong Tivoli helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Subaru Levorg helyszíni állapotfelmérés Budafok
 • Használt Suzuki Carry helyszíni autó állapotfelmérés Budafok
 • Mindenre kiterjedő Tesla Model X helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Toyota Hilux helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Volkswagen Typ 3 előzetes műszaki átvizsgálása Budafok
 • Megbízható Volvo S40 műszeres vizsgálata Budafok
 • Alapos Zastava GL 55 használtautó átvizsgálás helyszínen

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Budafok régiójában +36 70 352 1562!

Használt jármű állapotfelmérés Budafok területén, vizsgálat a helyszínen +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére