Szakértő Toyota Yaris vizsgálat XXIII. kerület Ócsai út autópiacon

Megosztás

Szakértő Toyota Yaris vizsgálat XXIII. kerület Ócsai út autópiacon

Használt autó állapotfelmérés azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan megvett járműve nem rostokolna néhány hét múlva már a szerelőnél? Örülne neki, ha egy sokat látott szerelő átnézné a kinézett autót?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri az árát a kinézett autó, és elképzelhető, hogy a szomszéd nem képes helyettesíteni a takargatott hibák feltárásában jártas szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően tudjuk megcsinálni egy vagy akár több kocsi vizsgálatát lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
 • Elmondjuk a jármű gyakorta előforduló alaphibáit, és elmondjuk, hogy milyen várható ráfordítások adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Ócsai út

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt hiszi, hogy ma már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert manipulálta a km órát. A külföldről behozott használt autók kapcsán a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha a km óra tekerése, az eladó mondhatja, hogy ő már így vásárolta meg a járművet. A más országból behozott használt kocsik vizsgálatakor műszerrel kontrolláljuk a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elhanyagolása. A járművek kasztniján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a gépkocsi törve volt, és javítani kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely elemeket javasolt mérni, illetve nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
 3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár több százezer Ft többletkiadást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal le kell váltani az abroncsokat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még jó lenne, azonban a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet gumimérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett autó. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is komolyan hatással van arra, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése nagyjából sejteti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a kocsin.

A fenti kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális vétel legyen.

Használtautó vásárláskor jó szempontok

 1. Nem számít, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen tárgyilagos tényező a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a szomszéd alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, de ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt javasoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy megéri várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete röviden

A következő felsorolás nem kimerítő, csupán a jellemző munkafázisokat vázolja.

 • Külső felmérés: pl. fényezés, szélvédők állapota
 • Belső vizsgálat: kárpit, csomagtartó
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, féltengely ellenőrzése.
 • Motor átnézése: olajfolyás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés vizsgálata: a jármű beindításakor menetpróba.

A felmérés után részletes tájékoztatás a tapasztalt gondokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak magyarázata.

Műszeres Saab állapotfelmérés XXIII. kerület Ócsai út és computeres hibakód nullázás kiszállással

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó XXIII. kerület Ócsai út területén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel ellátott gépkocsik átnézését tudjuk vállalni!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Ócsai út

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen XXIII. kerület Ócsai út körzetében?

Az autó átfogó állapotának ellenőrzése XXIII. kerület Ócsai út területén

Autó külső átnézése: a jármű átnézésével nyomon követhetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak állapota.

A gépkocsi belső átnézése: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés XXIII. kerület Ócsai út

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb technikai paraméter is detektálható, pl. ECU, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők hosszabb távon szabják meg az autó működtetésének költségeit, viszont feltétlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A jármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használt kocsi állapotfelmérés díja XXIII. kerület Ócsai út

Az autó átvizsgálásának költsége azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az átnézés árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás XXIII. kerület Ócsai út

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell adnunk a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átnézés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Minden gond észlelhető a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis szakműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek az autó üzemeltetés során.

fékhatás vizsgálat XXIII. kerület Ócsai út

Milyen műszereket használunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor a gépkocsi legdrágább eleme, ezt az ellenőrzést feltétlenül érdemes végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén az átnézett autó esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel kimutatható, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a jármű különböző elemeiből
 • A jármű menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló kopása
autó felkészítése műszaki vizsgára XXIII. kerület Ócsai út

Általában a következő típusok ellenőrzését kérik tőlünk:

 • Használt Alfa Romeo 159 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Ócsai út
 • Alapos Audi 100 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi BMW I3 felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Ócsai út
 • Mindenre kiterjedő Citroen C3 átnézés utazás előtt
 • Mindenre kiterjedő Chrysler Crossfire felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Ócsai út
 • Megbízható Dacia Logan átnézés utazás előtt XXIII. kerület Ócsai út
 • Helyszíni Daewoo Racer felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Ócsai út
 • Mobil Ford Mondeo autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Daihatsu Cuore használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Dodge Magnum előzetes műszaki átvizsgálása
 • Műszeres Fiat Tipo előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Ford Thunderbird helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Honda CR-Z átnézés utazás előtt
 • Szakértő Hyundai I40 műszeres vizsgálata
 • Műszeres Jaguar Daimler előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Ócsai út
 • Alapos Jeep Commander autó értékbecslés
 • Hétvégi Kia Stonic átnézés utazás előtt
 • Használt Lada Vesta használtautó átvizsgálás helyszínen XXIII. kerület Ócsai út
 • Olcsó Lancia Ypsilon felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Land Rover Range Rover Velar használt autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Lexus GS átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Ócsai út
 • Helyszíni Lincoln Town Car felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Maserati Granturismo használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Mazda MPV átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Mercedes C osztály helyszíni állapotfelmérés
 • Használt Mitsubishi Space átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Ócsai út
 • Használt Nissan NV200 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Opel Astra H autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Ócsai út
 • Mindenre kiterjedő Peugeot 306 autóvizsgálat helyszínen
 • Olcsó Pontiac Tempest autó értékbecslés
 • Olcsó Porsche 911 átnézés utazás előtt XXIII. kerület Ócsai út
 • Műszeres Renault Modus autóvizsgálat helyszínen
 • Használt Rolls-Royce Silver Spur helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Rover Metro átnézés utazás előtt
 • Szakértő Saab 93 felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Seat Exeo előzetes műszaki átvizsgálása
 • Hétvégi Skoda Rapid használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Smart Fortwo XXIII. kerület Ócsai út Coupe autó értékbecslés XXIII. kerület Ócsai út
 • Megbízható Ssangyong XLV előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Ócsai út
 • Műszeres Subaru B9 Tribeca használtautó átvizsgálás helyszínen XXIII. kerület Ócsai út
 • Helyszíni Suzuki Forenza műszeres vizsgálata
 • Műszeres Tesla Model 3 használt autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Toyota FJ Cruiser autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Volkswagen Touran helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Volvo 300-as sorozat felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Zastava GTL 55 átvizsgálás külföldi út előtt

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átnézésével XXIII. kerület Ócsai út területén +36 70 352 1562!

Helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Ócsai út régiójában, átvizsgálás az autópiacon +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére