Számítógépes autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Miklóstelep

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Miklóstelep

Számítógépes autódiagnosztika Miklóstelep területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Miklóstelep

Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Miklóstelep

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– injektoros autó nem indul Miklóstelep
– befecskendező rendszer hiba
– bmw főtengely jeladó hiba Miklóstelep
– honda accord gázpedál potméter
– katalizátor hatásfok alacsony
– Suzuki Swift üzemanyag szivattyú hiba Miklóstelep
– autó főtengely szimering hiba jelei
– turbo hiba füst Miklóstelep
– bmw e46 egr szelep hiba
– automata váltó nem veszi sebességet Miklóstelep
– alapjárat felpörög
– Renault ABS hiba
– EBD failure jelentése
menet közben lemerül az akkumulátor Miklóstelep
– Skoda gyújtótrafó hiba Miklóstelep
– ködfényszóró hibakód Miklóstelep
– katalizátor hiba jelei Miklóstelep
– hideg motornál is bekapcsol a ventilátorleállítás után megy a ventilátor Miklóstelep
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– BMW valós km kiolvasás
– hengerfej tömítés olajszivárgás
– porlasztó tűzkarika hiba

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését számítógéppel végezzük.

EOBD hibakód lista Miklóstelep
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek memóriába tárolják a naplózott adatokat, aktuális és korábbi történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok formájában.

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett adatok téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás Miklóstelep
– Astra h hibakód kiolvasás Miklóstelep
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás Miklóstelep
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás Miklóstelep
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás Miklóstelep
– Fabia hibakód kiolvasás Miklóstelep
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás Miklóstelep
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás Miklóstelep

Járműdiagnosztika Miklóstelep

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Miklóstelep

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó Miklóstelep körzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Miklóstelep

Mit lehet ellenőrizni az autón Miklóstelep övezetében?

A gépjármű általános állapotának szemrevételezése Miklóstelep övezetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

Autó ellenőrzése belül: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Miklóstelep

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb műszaki mutató is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők hosszabb távon szabják meg a jármű állagmegóvásának ráfordítását, viszont mindenképpen érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű állapotfelmérés díja Miklóstelep

Az adott gépjármű átnézésének költsége attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az átnézés árát telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

használt autó átnézés Miklóstelep

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Valamennyi hiányosság felmérhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csak jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama alatt.

gépjármű állapotfelmérés Miklóstelep

Milyen berendezéseket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb része, ezt a vizsgálatot feltétlenül tanácsos megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek az autó különféle komponensei felől
  • Az autó menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó hibái
  • A kuplung elhasználtsága
autó állapotfelmérése Miklóstelep

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Miklóstelep vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Miklóstelep területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére