Számítógépes autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Országút

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Országút

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Országút területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és gépjármű állapotfelmérés Országút

Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Országút

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– főtengely jeladó hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– EGR szelep hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén elérjük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Országút
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott információkat, aktuális és korábbi történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben nem tolerálható különbséget detektál a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is előhívható hibakódok alakjában.

A nem tolerálható értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz érzékelője révén jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Országút

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használt autó állapotfelmérés Országút

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Országút körzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Országút

Mit lehet ellenőrizni az autón Országút körzetében?

A gépjármű átfogó állapotának megállapítása Országút régiójában

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik állapota.

Autó ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Országút

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a kocsi állagmegóvásának költségeit, de okvetlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó ellenőrzés díja Országút

Az autó átnézésének ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az átvizsgálás díját bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Országút

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell adnunk a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett felmérés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Mindegyik hiba felmérhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szervizműhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés során.

fékhatás vizsgálat Országút

Milyen berendezéseket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legdrágább eleme, ezt az ellenőrzést minden körülmények között ésszerű végrehajtani!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztút

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk.

Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás az autó különböző komponensei felől
  • Az autó menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló állapota
autó felkészítése műszaki vizsgára Országút

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával Országút övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Országút területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére