Számítógépes autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Törökvész

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Törökvész

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Törökvész területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Törökvész

Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Törökvész

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– főtengely jeladó hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén megszerezzük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Törökvész
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott adatokat, tényleges és korábbi történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben nem tolerálható eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is kiolvasható hibakódok formájában.

A nem tolerálható paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője által jelzett adatok téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó átvizsgálás autópiacon Törökvész

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Törökvész környékén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Törökvész

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Törökvész területén?

A gépjármű átfogó állapotának ellenőrzése Törökvész környékén

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

Autó szemrevételezése belülről: például a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Törökvész

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki paraméter is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők több év távlatában szabják meg a kocsi állagmegóvásának költségeit, viszont nyilvánvalóan figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű átnézés díja Törökvész

A jármű ellenőrzésének összege attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az ellenőrzés összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

mobil használt autó átvizsgálás díja Törökvész

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy mennyire részletes elemzést kell kiállítanunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Mindegyik gond felmérhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a fékek műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Törökvész

Milyen eszközöket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb berendezés, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb komponense, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan okos dolog elvégezni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén az átnézett autó esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztkör olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a jármű különböző elemeiből
  • Az autó menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló státusza
autó felkészítése műszaki vizsgára Törökvész

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átnézésével Törökvész régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Törökvész területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére