Számítógépes autódiagnosztika és autó átvizsgálás Víziváros

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és autó átvizsgálás Víziváros

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Víziváros területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és autó átvizsgálás Víziváros

Vállalkozásunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra valamint autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Víziváros

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– tápellátási hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges információkat. Az eredmények elemzését számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Víziváros
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, tényleges és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha nem tolerálható eltérést detektál a rendszer, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, utólag is előhívható hibakódok alakjában.

A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Víziváros

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Víziváros

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Víziváros körzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Víziváros

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Víziváros övezetében?

A kocsi átfogó állapotának auditálása Víziváros vonzáskörzetében

A jármű külső átnézése: a jármű megtekintésével megtalálhatók többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: többek között biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Víziváros

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok évek múltán befolyásolják a gépjármű működtetésének ráfordítását, viszont mindenképpen érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű állapotfelmérés díja Víziváros

Az autó ellenőrzésének összege attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az audit díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Víziváros

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy milyen részletezett elemzést kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Mindegyik hiányosság észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. A speciálisabb tesztek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre a kocsi használata alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Víziváros

Milyen műszereket használunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb eleme, ezt az ellenőrzést okvetlenül ésszerű végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így az átnézett autó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Próbakör

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan lehetőség, amit minden használtautó vevőnek javasolunk.

Tesztkörrel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a kocsi különféle komponensei felől
  • Az autó menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó hibái
  • A kuplung státusza
autó felkészítése műszaki vizsgára Víziváros

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Víziváros területén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Víziváros területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére