Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Csúcshegy

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Csúcshegy

Számítógépes autódiagnosztika Csúcshegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és használt autó állapotfelmérés Csúcshegy

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Csúcshegy

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– tápellátási hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén elérjük a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Csúcshegy
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat az esetek többségében nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek memóriába raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is előhívható hibakódok formájában.

A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szenzora révén jelzett adatok téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Csúcshegy

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Csúcshegy

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Csúcshegy környékén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Csúcshegy

Mit lehet ellenőrizni az autón Csúcshegy körzetében?

Az autó átfogó állapotának auditálása Csúcshegy övezetében

A jármű külső átnézése: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: többek között biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres fékhatás mérés Csúcshegy

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok évek múltán szabják meg a kocsi működtetésének ráfordítását, viszont feltétlenül figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

A jármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó átnézés díja Csúcshegy

Az adott gépjármű átvizsgálásának költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az átnézés árát telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.

mobil használt autó átvizsgálás díja Csúcshegy

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Minden gond felmérhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre a kocsi használata során.

gépjármű állapotfelmérés Csúcshegy

Milyen eszközöket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb eszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legdrágább eleme, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan ésszerű elvégezni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk.

Tesztkörrel felderíthető, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a kocsi különböző részeiből
  • A jármű úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Csúcshegy

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Csúcshegy régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Csúcshegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére