Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Kissvábhegy

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Kissvábhegy

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kissvábhegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és használt autó állapotfelmérés Kissvábhegy

Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Kissvábhegy

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– főtengely jeladó hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– tápellátási hiba
– turbó hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Kissvábhegy
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott adatokat, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben nem tolerálható eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is lekérhető hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája révén jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Kissvábhegy

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Kissvábhegy

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó Kissvábhegy övezetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Kissvábhegy

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Kissvábhegy övezetében?

A gépjármű általános állapotának megállapítása Kissvábhegy körzetében

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével felderíthetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A jármű ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

használt autó állapotfelmérése Kissvábhegy

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok hosszabb távon határozzák meg a kocsi üzemeltetésének költségeit, viszont egyértelműen hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi ellenőrzés költsége Kissvábhegy

Az autó átvizsgálásának díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az átnézés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

használt autó állapotfelmérés ár Kissvábhegy

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált járműtől!

Az összes hiba megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csakis szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre a kocsi használata alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Kissvábhegy

Milyen eszközöket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan javasolt végrehajtani!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan alkalom, amit minden használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a kocsi különböző elemeiből
  • Az autó menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó kopása
  • A kuplung elhasználtsága
autó ellenőrzése nyaralás előtt Kissvábhegy

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó ellenőrzésével Kissvábhegy vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kissvábhegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére