Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Rákosfalva

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Rákosfalva

Számítógépes autódiagnosztika Rákosfalva területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és autó átvizsgálás Rákosfalva

Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Autódiagnosztika hibakód törlés Rákosfalva

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
autó nem indul indítómotor
– mercedes nyomásszabályzó szelep hiba javítása Rákosfalva
– fiat stilo főtengely jeladó hiba Rákosfalva
– motorvezérlő elektronika hiba jelei
– Suzuki SX4 2006 katalizátor hiba
– benzinszivattyú relé hiba
– tápellátási hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba Rákosfalva
– váltó nem veszi a sebességet
– megnövekedett kartergáz Rákosfalva
– ABS vezérlő hibák
– elektronikus fékerő elosztó hiba Rákosfalva
– zárlatos akkumulátor tünetei Rákosfalva
– gyújtótrafó hiba
– kanyarkövető fényszóró hiba Rákosfalva
– lambdaszonda kikötése
– hidegben bekapcsol a hűtőventillátor Rákosfalva
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– kilóméteróra manipulálás
– autó főtengely szimering hiba jelei
– tdci porlasztó hiba

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.

EOBD hibakód lista Rákosfalva
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott adatokat, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható különbséget észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is kiolvasható hibakódok formájában.

A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Rákosfalva

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Rákosfalva

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Rákosfalva környékén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Rákosfalva

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Rákosfalva régiójában?

A kocsi átfogó állapotának megállapítása Rákosfalva területén

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával feltérképezhetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő átnézése.

A gépkocsi ellenőrzése belül: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

használt autó állapotfelmérése Rákosfalva

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki paraméter is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők több év távlatában szabják meg a jármű fenntartásának ráfordítását, de mindenképpen érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű ellenőrzés költsége Rákosfalva

Az adott gépjármű állapotfelmérésének összege attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. A vizsgálat díját bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Rákosfalva

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Valamennyi hiányosság észlelhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szervizműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem vehető észre?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

gépjármű állapotfelmérés Rákosfalva

Milyen eszközöket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan érdemes megcsinálni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek javasolunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a jármű különböző elemeiből
  • Az autó úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Rákosfalva

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével Rákosfalva körzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Rákosfalva területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére