Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Sashegy

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Sashegy

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Sashegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és gépjármű állapotfelmérés Sashegy

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Sashegy

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– tápellátási hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges információkat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Sashegy
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott adatokat, tényleges és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is feldolgozható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Sashegy

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Sashegy

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Sashegy vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Sashegy

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Sashegy vonzáskörzetében?

Az autó átfogó állapotának ellenőrzése Sashegy területén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével felderíthetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota.

Autó ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres fékhatás mérés Sashegy

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb műszaki paraméter is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok hosszabb távon befolyásolják a kocsi állagmegóvásának ráfordítását, de feltétlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A gépkocsi technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó állapotfelmérés ára Sashegy

A jármű átnézésének költsége attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átvizsgálás összegét bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

használt autó átnézés Sashegy

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire részletezett elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Valamennyi műszaki probléma felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csak szervizműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a fékek műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek a kocsi használata során.

autó gyújtásdiagnosztika Sashegy

Milyen műszereket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a jármű legféltettebb eleme, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan érdemes végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás az autó különféle komponensei felől
  • Az autó menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A kuplung állapota
autó ellenőrzése külföldi út előtt Sashegy

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával Sashegy területén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Sashegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére