Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Solymárvölgy

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Solymárvölgy

Számítógépes autódiagnosztika Solymárvölgy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használt autó állapotfelmérés Solymárvölgy

Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Autódiagnosztika hibakód törlés Solymárvölgy
ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges információkat. A kapott adatok analízisét computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Solymárvölgy
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott adatokat, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Solymárvölgy

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Solymárvölgy

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Solymárvölgy környékén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Solymárvölgy

Mit lehet ellenőrizni az autón Solymárvölgy környékén?

Az autó átfogó állapotának szemrevételezése Solymárvölgy régiójában

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Solymárvölgy

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők évek múltán szabják meg a jármű fenntartásának költségeit, viszont mindenképpen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó ellenőrzés ára Solymárvölgy

A jármű átvizsgálásának költsége azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. Az audit díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Solymárvölgy

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, szakszervizben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Valamennyi műszaki probléma megállapítható a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek kizárólag szervizműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek a kocsi használata során.

autó gyújtásdiagnosztika Solymárvölgy

Milyen eszközöket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést minden körülmények között érdemes végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztkör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a jármű különböző komponensei felől
  • A gépkocsi úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung elhasználtsága
autó ellenőrzése külföldi út előtt Solymárvölgy

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átvizsgálásával Solymárvölgy környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Solymárvölgy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére