Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Virányos

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Virányos

Számítógépes autódiagnosztika Virányos területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és autó átvizsgálás Virányos

Szakműhelyünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Virányos

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba, diesel üzemanyag szivattyú hiba jelei
– üzemanyag-nyomás hiba, Ford Focus injektor hiba Virányos
– vezérlőegység hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– EGR szelep hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Virányos
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek memóriába raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli különbséget detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, utólag is lekérhető hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz érzékelője révén jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Virányos

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használt autó állapotfelmérés Virányos

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Virányos vonzáskörzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Virányos

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Virányos régiójában?

A gépjármű átfogó állapotának ellenőrzése Virányos környékén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével felfedhetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Virányos

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki érték is detektálható, pl. ECU, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán szabják meg a jármű állagmegóvásának ráfordítását, viszont okvetlenül hasznos információk az autóvétel tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű átvizsgálás díja Virányos

A jármű átnézésének ára attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az audit összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Virányos

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott autótól!

Minden hiányosság detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások jöttek létre a kocsi használata alatt.

fékhatás vizsgálat Virányos

Milyen műszereket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Sokszor fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legdrágább komponense, ezt az ellenőrzést mindenképpen javasolt végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel észlelhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a jármű különböző részeiből
  • Az autó úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung státusza
autó állapotfelmérése Virányos

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Virányos környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Virányos területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére