Számítógépes autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Kossuth Ferenc-telep

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Kossuth Ferenc-telep

Számítógépes autódiagnosztika Kossuth Ferenc-telep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és gépjármű állapotfelmérés Kossuth Ferenc-telep

Cégünk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Kossuth Ferenc-telep

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– forgat a motor de nem indul
– üzemanyag nyomás vezérlő hiba Kossuth Ferenc-telep
– mitől megy tönkre a főtengely jeladó Kossuth Ferenc-telep
– fojtószelep potméter hiba tünetei
– lambda szonda hiba
– Suzuki Swift ECU hiba Kossuth Ferenc-telep
– vezérműtengely jeladó hiba Kossuth Ferenc-telep
– turbo szabályzó szelep hiba
– kuplung felengedésekor rángat
– váltó nem veszi a hátramenetet
– hidegindítási problémák
– BMW E46 ABS jeladó hiba Kossuth Ferenc-telep
– kipörgésgátló nem működik
– mitől merül le az autó akkumulátor
– Suzuki Ignis vezérműtengely jeladó hiba Kossuth Ferenc-telep
– tompított fényszóró hiba
– turbófeltöltő hiba jelei Kossuth Ferenc-telep
Golf 4 hűtőventilátor hiba Kossuth Ferenc-telep
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– hengerfej tömítés olajszivárgás
– légzsák visszajelző villog

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Kossuth Ferenc-telep
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott paramétereket, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható különbséget észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is lekérhető hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kossuth Ferenc-telep

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Kossuth Ferenc-telep övezetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Kossuth Ferenc-telep

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Kossuth Ferenc-telep övezetében?

Az autó átfogó állapotának szemrevételezése Kossuth Ferenc-telep környékén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével azonosíthatók többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: például az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Kossuth Ferenc-telep

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok hosszabb távon befolyásolják a gépjármű működtetésének ráfordítását, viszont egyértelműen hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

A jármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű átnézés költsége Kossuth Ferenc-telep

A gépkocsi ellenőrzésének összege attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átnézés árát telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

használt autó állapotfelmérés ár Kossuth Ferenc-telep

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, szakszervizben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Mindegyik gond észlelhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak szakműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés során.

autó gyújtásdiagnosztika Kossuth Ferenc-telep

Milyen berendezéseket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább része, ezt az ellenőrzést feltétlenül javasolt végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztkör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbamenettel felderíthető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a jármű különböző elemeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló állapota
autó felkészítése műszaki vizsgára Kossuth Ferenc-telep

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Kossuth Ferenc-telep övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kossuth Ferenc-telep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére