Számítógépes autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Pestújhely

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Pestújhely

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Pestújhely területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és helyszíni autó állapotfelmérés Pestújhely

Vállalkozásunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Autódiagnosztika hibakód törlés Pestújhely

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– autó nem indul hidegben Pestújhely
porlasztócsúcs hiba hang
– vezérműtengely jeladó hiba suzuki Pestújhely
– golf 4 gázpedál jeladó hiba Pestújhely
– katalizátor hatásfok alacsony Pestújhely
– Suzuki Swift 1.3 csattog
– támcsapágy hiba
– turbo hiba füst Pestújhely
– légtömegmérő hiba kiszűrése
– benzin adagoló hiba
– sokat eszik az autóm
– gyakori ABS hibák
– kipörgésgátló nem működik Pestújhely
– lemerült akkumulátor újraélesztése Pestújhely
– Suzuki Ignis vezérműtengely jeladó hiba
– ködfényszóró hibakód Pestújhely
– lambdaszonda hiba kiszűrése Pestújhely
– hidegben bekapcsol a hűtőventillátor Pestújhely
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– elektronikus szervízkönyv lekérdezése
– autó főtengely szimering hiba jelei
– jeladós porlasztó hiba

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Pestújhely
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha tűréshatáron kívüli különbséget regisztrál a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is előhívható hibakódok formájában.

A nem tolerálható paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Pestújhely

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Pestújhely területén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Pestújhely

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Pestújhely környékén?

Az autó átfogó állapotának felmérése Pestújhely környékén

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével azonosíthatók többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak átnézése.

A gépkocsi belső átnézése: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Pestújhely

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok több év távlatában befolyásolják a kocsi működtetésének költségeit, de mindenképpen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű átvizsgálás díja Pestújhely

Az autó állapotfelmérésének ára azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átnézés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani.

használt autó állapotfelmérés ár Pestújhely

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell adnunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, jól felszerelt műhelyben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Az összes hiba megállapítható a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csakis szakműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a fékek hibáinak pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a jármű élettartama alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Pestújhely

Milyen berendezéseket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Sokszor történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul tanácsos megcsinálni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve az ellenőrzött jármű esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztút

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás az autó különböző komponensei felől
  • A gépkocsi menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung elhasználtsága
autó ellenőrzése nyaralás előtt Pestújhely

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átnézésével Pestújhely körzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Pestújhely területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére