Számítógépes autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Lágymányos

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Lágymányos

Számítógépes autódiagnosztika Lágymányos területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és használtautó átvizsgálás helyszínen Lágymányos

Vállalkozásunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Autódiagnosztika hibakód törlés Lágymányos
ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– tápellátási hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Lágymányos
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott adatokat, aktuális és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha nem tolerálható különbséget észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is kiolvasható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Lágymányos

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Lágymányos

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Lágymányos körzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Lágymányos

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Lágymányos környékén?

A kocsi átfogó állapotának felmérése Lágymányos körzetében

Autó ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Lágymányos

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők évek múltán befolyásolják az autó üzemeltetésének költségeit, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használt kocsi ellenőrzés költsége Lágymányos

Az autó átnézésének ára azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az átnézés árát bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Lágymányos

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, jól felszerelt műhelyben végzett felmérés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Mindegyik műszaki probléma felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a kocsi használata alatt.

fékhatás vizsgálat Lágymányos

Milyen eszközöket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést okvetlenül javasolt végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), így a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a jármű különféle részeiből
  • A gépkocsi úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó kopása
  • A kuplung kopása
autó felkészítése hosszú útra Lágymányos

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Lágymányos vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Lágymányos területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére